Прочитај ми чланак

Дрецун: Бриселски споразум спречава нови март 2004. године

0

drecun_odborKiM_2009(Бета)
Дрецун: Бриселски споразум спречава насиље над Србима

Посланик Српске напредне странке (СНС) и председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да власт бриселским споразумом жели да спречи насиље над Србима на Космету, а не да испуњава налоге Запада.

Поводом изјаве посланика Демократске странке Србије (ДСС) Марка Јакшића да је бриселски споразум настао као обавеза бившег и садашњег лидера СНС-а, Томислава Николића и Александра Вучића, према западним партнерима који су их довели на власт, Дрецун је казао да је СНС добила поверење грађана и да оно расте сваким даном.

„Ако ме памћење добро служи, СНС је добила поверење највећег броја грађана Србије и то поверење расте“, рекао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије и додао да је Демократска опозиција Србије (ДОС) на челу са председником ДСС-а Војиславом Коштуницом дошла на власт након, како је рекао, „петоокотобарске ситуације“.

Он је упитао ко је довео тадашњи ДОС на власт, наводећи да су после 5. октобра 2000. године западни званичници о томе говорили и да се о томе писало у западним медијима.

Дрецун је казао да му се чини да је ДСС „био тај који је морао да плати ту цену доласка на власт и… можда је цена коју је ДСС плаћао био само онај молебан у мартовском погрому 2004. године и ништа више од молебана“.

„Ми бриселским споразумом покушавамо да спречимо да се догоди неки нови март 2004. године“, истакао је Дрецун.