Прочитај ми чланак

Драгана Трифковић: Вучић у шах-мат позицији, следеће године следи велики расплет

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, била је политички аналитичар, директор Центра за геостратешке студије и члан Председништва Двери, Драгана Трифковић.

Александар Вучић је у шах-мат позицији. Он је уцењен човек, који следеће године мора да потпише свеобухватни споразум са Приштином, имајући у виду да Русија ни тада неће дозволити да лажна држава Косово постане чланица УН.

Ово у видео интервјуу за „Србин инфо“ истиче Драгана Трифковић, стручњак за геополитику и функционер српског покрета Двери и наглашава да би следећа година могла да буде преломна не само за Србију, већ и на геополитичкој сцени у свету.

– Прети нам глобална диктатура која се намеће под изговором борбе против короне. Само од нас зависи да ли ћемо је и дозволити. Срби имају лошу навику да се стално везују за некакве вође и личности. То је погрешно. Вежите се за себе, за идеју и своју слободу и будите спремни да је браните – поручује наша саговрница.

Драгана Трифковић наводи да је тачно да Трамп није започео ни једну војну акцију четири године, али да то не значи да по питању Србије има другачију политику од званичне дубоке државе и потенцијално нове администрације коју предводи Џо Бајден.

– Доказ за то је Вашингтонски споразум. Једноставно, од Запада ми не можемо да очекујемо другачији однос, не само по питању Косова и Метохије, већ и других ствари. Срби због тога не би требало да имају било какве заблуде – наводи Трифковићева и наглашава да ће Трамповом тиму, по свему судећи, бити веома тешко да се избори и да докаже изборне преваре, које су додатно ослабиле утицај САД у свету.

Према њеним речима, Запад више нема утицај као онај од пре 20 година када су могли без било каквих препрека да изазивају ратове широм света.

– Не значи да они то и сада неће покушати, нарочито ће пробати да одређеним сукобима притисну Русију, али ситуација више није иста и сада имамо и друге центре моћи, а не само монополарну владавину САД – сматра Трифковићева.

Шта је о овој, али и многим другим темама говорила наша саговорница, погледајте и послушајте у видео прилогу.