Прочитај ми чланак

ДОКАЗИ: Записници бирачких одбора незаконито накнадно преправљани (ФОТО)

0

Члан Градске изборне комисије (ГИК) у Београду Владица Илић навео је да су у више записника о раду бирачких одбора на београдским изборима незаконито преправљани подаци о гласању.

Илић је на друштвеној мрежи Икс (X) написао да су преправке вршене након поделе примерака записника члановима бирачких одбора, као и након њиховог објављивања на сајту Републичке изборне комисије (РИК).

Према његовим речима, записници су након преправки поново стављани на сајт РИК, али са истим датумом и временом као пре преправке.

Он је објавио и четири записника са бирачких места у градској општини Чукарица, на којима се види разлика у записницима који су подељени члановима бирачких одбора, који су окачени на сајту РИК у изборној ноћи, као и они који су окачени на сајт РИК 5. јануара.

На фотографијама које је окачио, могу се видети преправке у броју гласача који су изашли на изборе на том бирачком месту, броју важећих и неважећих листића, као и у броју гласова за одређене листе, док се поред сваке преправке налази нечији потпис.