Прочитај ми чланак

Двери пријавиле полицији, РИК и ГИК три тежа „кршења закона“ на гласању у Нишу…

0

Тамара Миленковић – Керковић, народна посланица и кандидаткиња Двери на листи „Национално окупљање – Државотворна снага“ саопштила је да су Двери пријавиле полицији, РИК и ГИК Ниш три теже неправилности на гласању у овом граду, међу којима је и „бугарски воз“.

„На бирачким месту број 7 у градској општини Медијана наш контролор је јавио да је бирач након гласања изнео гласачки листић у оквиру организованог ‘бугарског воза’. Долазила је полиција, а случај је пријављен и РИК и ГИК Ниш“, рекла је она за Данас.

Посланица Миленковић – Керковић је казала да је овим органима и телима пријављена и „неправилност“ на бирачком месту 29 у Медијани, где су, како је казала, председник и члан бирачког одбора претили њиховом контролору након што је у ходнику открио особу са дуплим бирачким списком која је бележила ко је изашао на гласање.

„Након вербалне расправе, рекли су му да ‘води рачуна шта ради’, да ће се ‘видети после’, показујући му рукама шта ће да му раде. Он је после тога отишао кући, дошла је његова замена, а наш тим је посетио то бирачко место, па су били дрски и према мени. Све је било на ивици физичког инцидента“, рекла је она.

Полицији је пријављена сумња да је у овом инциденту извршено кривично дело претње и прекршен изборни закон због дуплих бирачких списка.

Миленковић – Керковић је додала да су Двери пријавиле и „кршење тајности гласања“ на бирачком месту 38 у градској општини Палилула, у селу Лалинац, где је једна особа гласала јавно и позвала све присутне да гласају за листу под бројем 1 и Александра Вучића.