Прочитај ми чланак

ДОДИК: Следећа је промјена имена Рeпублике Српске

0

Милорад Додик, председник Републике Српске, у изјави за Космопол прокоментарисао је актуелна дешавања у Републици Српској.

dodik srbin.info nenad zlatanovic425На захтјев Уставног суда БиХ дошло је до промјене грба и химне, сада се тражи забрана прославе 9. јануара, да ли се може очекивати да ће следећа бити промјена имена Републике Српске.

-Логика суда је до сад била таква да све што је на штету РС уради одлуком три странца и два антисрпски орјентисана Бошњака. Ми знамо да они желе штету Републици Српској и такве ствари се могу очекивати од међународне заједнице која то жели свести на ниво правде и права. Изворно право је испуњавање жеље народа на одређеној територији, а у овом случају српског народа који не прихвата да им се укида Дан републике.

Зашто је дошло до промјене грба и химне?

-Грб и химну смо прихватили из разлога што нам је било потребно да докажемо способност јер ми имамо грб, заставу и химну. То нам је важно. У сваком случају не можемо  да се помиримо да одустанемо од 9. јануара и имена Републике Српске.

Да ли је дошао моменат да Додик може да парафразира Милошевића и каже: „Не нападају Српску због Додика, него Додика због Српске“?

-Ја сам довољно самосталан и политички не могу да личим ни на ког. Слободан Милошевић сигурно није права особа на коју бих могао да личим, али ја поштујем оно што је радио Милошевић – рекао је Додик и додао за крај – знам ја и грешке које је он радио као што знам и грешке које ја радим, али сам спреман да заштитим српске националне интересе али да не угрожавам друге људе који живе овде.