Прочитај ми чланак

Додик: Из БиХ тероризам креће у Европу

0

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је поводом терористичких напада у свету да нико не може да искључи могућност да се у БиХ опет деси неки такав акт и навео да многи терористички акти који су се десили у свету на неки начин имају везу са БиХ.

© Tanjug/ Раде Прелић

© Tanjug/ Раде Прелић

– То говори да је БиХ, а пре свега муслиманска подручја, логистичка база за такво нешто. Устајем са тим размишљањима и молитвама да се то не деси, али као рационалан човек не могу да искључим могућност евентуално таквог неког фанатизма – упозорио је Додик.

Он је рекао за РТРС да је кључно питање одржати мир у Српској и трезвено разговарати о свим темама јер и случај паљења заставе Србије говори да у БиХ има оних који су спремни на такву врсту радикализације.

– Кључно је спречити. Ако се и, не дај Боже, деси, морамо да реагујемо на прави начин, обезбеђујемо стабилност и морамо бити далеко енергичнији да правосуђе доведемо у функцију да брзо реагује, пресуђује и сваку врсту повезаности са тероризмом и радикализмом у зачетку драматично и драстично кажњава. То је једина превенција која може да делује – навео је Додик.