Прочитај ми чланак

ДОДИК: Хрватска крши све међународне споразуме

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Председник РС Милорад Додик каже да је хрватска блокада теретног саобраћаја кршење свих релевантних међународних споразума о кретању робе и капитала.

Осим тога, Додик је истакао да је то направило огромну штету Србији, али и Републици Српској.

„Хрватска је то потпуно непотребно учинила. Неприхватљиво је да Хрватска на тај начин утиче на робну размену и привредне активности у региону“, рекао је Додик, а пренели су бањалучки медији.

Председник Републике Српске је истакао да избеглички и мигрантски проблем није проблем Србије, која као транзитна земља, трпи огромне притиске и због дневног боравка тих људи.

„Неприхватљиво је и непримерено да се једна држава чланица ЕУ на овакав начин обрачунава са тим питањем, имајући у виду чињеницу да и сама Европа није успела да направи ниједан договор унутар себе о овом проблему“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је колатерална штета која се наноси привреди у целини у региону апсолутно непотребна и „иде на терет потеза који је учинила Хрватска“.

„И Република Српска трпи огромну штету, имајући у виду да је велики транзит робе из Србије, и не само Србије, усмерен преко Хрватске за Републику Српску, и то доприноси огромним губицима које имамо и зато је потребно то питање што пре решити и довести стање у нормалу“, рекао је Додик.

Он је закључио да Хрватска, шта год имала за разлог, не може да објасни спречавање протока робе и да то повезује са мигрантском кризом.

Извор: Танјуг