Прочитај ми чланак

ДОДИК: БиХ опасна за живот свих народа, посебно Срба

0

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је паљење српских застава, промоција "Исламске државе" у БиХ и позив на тероризам у моменту када се широм Европе догађају терористички напади, јасан знак да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготову не за Србе.

dodik srbin.info nenad zlatanovic425

Фото: Ненад Златановић – Србин.инфо

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је паљење српских застава, промоција „Исламске државе“ у БиХ и позив на тероризам у моменту када се широм Европе догађају терористички напади, јасан знак да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготову не за Србе. 

Коментаришући видео-снимак о паљењу српских застава, који су јучце објавиле „Независне новине“, а на којем су приказана двојица маскираних мушкараца у шуми где пале заставе Србије, Додик је подсетио да власт Српске већ годинама указује „да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који делују широм Европе и света и у којој се слободно промовише тероризам“. 

„Срби неће да живе у заједници у којој царује радикални ислам, у којој се пале српске заставе уз претње и пуцњаву из пушака, у којој се везују заставе `Исламске државе` и ратне заставе такозване војске БиХ, а у којој се све то гура под тепих“, нагласио је Додик,пренеле су Независне. 

Председник Српске навео је да је БиХ данас највећи европски извозник бораца у „Исламску државу“ по глави становника, оценивши да је то опасност која се у заједници званој БиХ прећуткује, а сва енергија усмерава се на нападе на Републику Српску и покушај њене разградње.

„Не угрожава Република Српска европски пут БиХ, како то у јавности заменом теза жели представити политичко Сарајево, већ радикални исламисти и њихове присталице инкорпориране у саму власт и обавештајне службе у БиХ, који покушавају да дестабилизују и БиХ, али и цели регион, па и свет“, истакао је Додик.