Прочитај ми чланак

Тања Фајон и Аналена Бербок на Алијанц арени чуле важну поруку од Срба

0

Скандирање Косово је Србија, из хиљаде грла, могле су јасно да чују шефице дипломатије Немачке и Словеније Аналена Бербок и Тања Фајон у четвртак на крцатој Алијанц арени у Минхену.

Министри иностраних послова ове две земље, из ложе су заједно гледале утакмицу Србија-Словенија и могле су директно да се увере шта за српски народ значи Косово.

Аналена Бербок и Тања Фајон, које годинама заступају антисрпски став да је лажно Косово независно, морале су више више пута током утакмице да слушају громогласан рефрен да су Косово и Метохија саставни део државе Србије.

Морале су да чују да је косовско питање на високом месту приоритета за српски народ, чак и током важне утакмице на Европском првенству.

Фудбал јесте најважнија споредна ствар на свету, али Срби нису пропустили прилику да укажу и на за њих, најважније национално питање.

Порука Косово је Србија, орила се и центром Минхена пре него што су навијачи Србије кренули на Алијанц арену са Маријан плаца, као и на путу до арене у метроу.

То није политичка порука, то је као да Немци певају Баварска је Немачка, наравно да јесте, рекао нам је српски навијач који је био на Алијанс Арени не тако далеко од Тање Фајон и Аналене Бербок.

Министарка иностраних послова Немачке иначе је, дипломатски пожелела срећу и Словенији и Србију иако је утакмицу гледала у друштву колегинице из Љубљане.