Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић да изађе пред народ, да се не скрива иза својих пијуна

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић поново се оштро огласио у вези са контроверзом око преузимања система снабдевања електричном енергијом на северу Косова и Метохије од стране приштинских власти, договореног за 14. децембар.

Ђорђевић је позвао председника Републике Александра Вучића да „престане да се скрива иза својих послушника“ и да „изађе отворено пред народ и призна да се одрекао још једног огромног дела присуства и суверенитета државе Србије на Косову“. Он је додао да је Вучић актом предаје енергетског система „починио још једну у непрекидном низу издаја Косова које чини од Бриселског споразума 2013. године“, као и да је „додатно отежао ситуацију преосталим Србима на северу покрајине, који се налазе између чекића и наковња – непријатељске власти у Приштини и Вучићевог издајничког режима у Београду“. 

Foto: Screenshot/YouTube

Лидер Ослобођења се осврнуо на изјаве функционера СНС, које је окарактерисао као „медијске нападе“:

„Уместо да Вучић сам изађе пред народ, он се скрива и шаље своје пијуне да говоре о овој теми и да нападају мене јер сам се дрзнуо да изнесем јавно њихову издају и предају енергетског система Албанцима. Тако се на пример јавља Љубомир Марић, бивши министар у приштинској влади, који је из Тачијевог буџета примао плату и директно газио Устав Србије – а за своје учешће у издаји је сада добио место посланика у Народној скупштини. Више пута се огласио и Петар Петковић, бивши портпарол Војислава Коштунице који је пре пар година Вучића називао издајником, а сада му љуби скуте“.

Ђорђевић је објаснио да се „Вучић скрива иза фразе да снабдевање струјом на северу Косова неће бити угрожено. Они су предали енергетику албанском предузећу. То значи да српско предузеће неће вршити дистрибуцију и што је најважније, да наплата и искључења прелазе у руке Албанаца. Приштина ће арбитрарно одлучивати да ли да искључи српска домаћинства, школе, цркве и домове здравља – а они тврде да снабдевање неће бити угрожено.“