Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ У ЗАЈЕЧАРУ: Пројекат стадиона је нова пљачка народног новца

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић посетио је Зајечар и том приликом се осврнуо на најављени пројекат изградње стадиона у парк-шуми Краљевица.

„Камен темељац за овај стадион недавно је положио вођа мафијашке организације СНС, Александар Вучић и најавио да ће пројекат коштати 25 милиона евра. Разговарао сам са људима из Зајечара да видим да ли им је баш овај стадион потребан“, рекао је Ђорђевић и додао:

„У граду који нема фабрику за пречишћавање воде, који чак и у центру града има неасфалтиране улице, у коме је зими ваздух катастрофално загађен и који има бројне инфраструктурне проблеме, потрошиће се 25 милиона евра за беспотребан стадион, што је више новца него у годишњем буџету Зајечара.“

Зајечарски фудбалски клубови иначе играју у зонским лигама такмичења.

„Вучић претходних девет година управо на оваквим пројектима пљачка Србију. То је механизам који је видео од Орбана у Мађарској и Груевског у Македонији: праве се непотребни и препумпани пројекти преко којих се извлачи државни новац за лично богаћење и финансирање странака“, објаснио је председник покрета Ослобођење.

Он је истакао и да је Вучић злоупотребио функцију председника и дошао у кампањи, да „погура свог локалног дахију Ничића“ на скорим локалним изборима.

„Покрет Ослобођење ће након пада режима испитати све овакве пројекте за пљачкање народног новца, одговорне похапсити и новац вратити у буџет. Криминалцима из СНС једино обећавам да ће имати праведно суђење“, закључио је Млађан Ђорђевић.

Ђорђевић се налази у кампањи „Разговори са Србијом“ током које обилази десетине градова и села широм Србије и разговара са грађанима о локалним проблемима и потребама.