Прочитај ми чланак

Ђорђевић позива рударе и раднике ЕПС-а да се придруже протестима

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас рударе, запослене у РБ Колубара и раднике ЕПС „којима је стало до својих предузећа и до будућности грађана Србије“ да се придруже протестима против режима Александра Вучића.

„Данима нам се јављају бројни вредни и поштени радници Колубаре и ТЕНТ-а са причама како актуелно напредњачко руководство уништава електроенергетски систем Србије. Дотерали су га до пропасти. Томе се мора стати на крај“, изјавио је Ђорђевић.

Он је позвао раднике ових предузећа да захтевају хитну смену партијског руководства и одговорних у влади Србије, свих оних који су, према његовим речима, у последњој деценији опљачкали Колубару и ТЕНТ.

„Напредњаци су за свега неколико година уништили највећу балканску термоелектрану, која кроз историју није радила само у два случаја: за време бомбардовања и за време поплава 2014. И онда поново сада, након једног дана снега и девет година напредњачке пљачке“, каже председник покрета Ослобођење.

Према његовим речима, руководство је одговорно јер ремонти нису урађени стручно и на време, јер није планирана потрошња и јер је угаљ „продаван пајташима у коруптивним диловима“, што је, како каже, руководству важније од стабилности снабдевања за Србију.

Ђорђевић је упитао где су резерве угља и оптужио руководство да је почетком године извозило струју за 60 евра по мегавату, док сада, како је навео, купују по цени од 300 евра.

„Уместо да тада чувају угаљ, ако већ знају да су резерве танке, они сада музу државни буџет и додатно задужују ионако презадужене грађане Србије“, наводи лидер Ослобођења.

Он се осврнуо и на писања таблоида да је „деловање непријатеља државе угрозило производњу електричне енергије“.

„Таблоиди су у праву, напредњаци јесу непријатељи Србије, који су својом пљачком угрозили снабдевање Србије и поништили вредан рад хиљада људи у систему“, рекао је Ђорђевић и додао да се „на челу тог система штеточина налази Александар Вучић, без чијег знања се ништа у Србији не дешава“.

Он се осврнуо и на могуће рестрикције струје.

„Уколико до тога дође, цела Србија треба да устане на ноге и да збаци напредњачки режим, а одговорни морају моментално бити похапшени“, оштар је председник Ослобођења.