Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Фон Крамонова да се изјасни о нападима на Србе на КиМ

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић коментарисао је данас изјаву известитељке Европског парламента за Косово, Виоле Фон Крамон, о захтеву за даљу интеграцију севера Косова и Метохије у приштински систем.

Ђорђевић је истакао да не треба заборавити да је Фон Крамон, према њеним сопственим речима, „неплаћени косовски лобиста“.


„Александар Вучић је већ интегрисао правосуђе, тужилаштво полицију, енергетику, телекомуникације у тзв. косовски систем. Интеграцијом јединих преосталих српских институција на северу Косова, а то су просвета и здравствени систем, покушава се потпуно избрисати српски народ из покрајине“, каже председник Ослобођења.

Он је објаснио да српска деца не би смела да уче „албанску квази историју“, истичући да у уџбеницима стоје измишљотине попут тврдњи да су манастири Дечани и Грачаница „албански“.

„Што се тиче здравственог система, сви знају да он на Косову и Метохији не постоји ван српског здравства. Чак се и Албанци лече у српским установама. Укините то и укинули сте Србима физички опстанак“, додао је Ђорђевић.

Он је прозвао Фон Крамонову зато што се не оглашава поводом честих напада на Србе у покрајини, укључујући и пребијања у Новом Брду и Вучитрну, али и шиканирање повратнице Драгице Гашић у Ђаковици.

„Уместо тога, Фон Крамонова лупета о гарантованим местима за мањине у тзв. косовском парламенту, што показује да се о Косову и Метохији очигледно обавестила читајући неки чланак са википедије“, каже лидер Ослобођења, алудирајући на слабу обавештеност известитељке Европског парламента.

„Позивам оне који су је довели у Београд да гледа запаљене депоније, а то су Небојша Зеленовић и покрет Не давимо Београд, да утичу на Фон Крамонову да каже коју реч о нападнутим Србима и уопште да објасне шта косовска лобисткиња ради у Београду“, додаје Ђорђевић.

Он је такође позвао медије „који је ових дана интервјуишу“, да упитају Фон Крамонову о угроженој безбедности Срба на Косову и Метохији.