Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Деца у школама су уплашена, то је поражавајуће за родитеље и наставнике

0

Потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Владимир Ђорђевић изјавио је:

„Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), константно апелује да ова власт треба да предузме мере сузбијања насиља на улицама Београда. Одавно живимо у друштву у ком је насиље свакодневница и апсолутно се ништа не предузима. Поставили сте „школске полицајце“, после 9 месеци курса, без знања и овлашћења, са којима би требали да уоче или приступе проблему? Прошло је 10 месеци, а нико није преузео одговорност за злочин над децом, које је починило дете. Сада у Београду имамо и нове случајеве насиља, грађевинска мафија ради пуном паром у свим градским општинама, малверзације на велико не престају, намештање тендера за страначке фирме, продаја државне земље у бесцење за тајкуне и странце…

Апелујем да се под хитно укину ријалити програми на националним фреквенцијама јер их због истих нису ни добили, укидање свих кладионица које нису у складу са законом, а многе их документовано крше, забрана за све познате личности да рекламирају болести зависности, насиље, преваре и слично.

Увести обавезну едукацију за родитеље, децу, наставнике и професоре о превенцији насиља.

Деца у школама су уплашена и узнемирена, то је поражавајуће за сваког родитеља, наставника и професора. Држава не реагује јер нема решење, а у међувремену, у школу може да уђе и унесе ко шта хоће.

Власт није успела да пронађе ни један ефикасан механизам уз помоћ кога ће се смањити на најмању могућу меру свака помисао везана за насиље од стране било кога у друштву, нарочито деце.

Поражавајућа чињеница је да све ово знамо из случајева који су доступни јавности, а у суштини, шта све може да се деси због оваквог стања у које су нас довели нестручни кадрови, не смемо ни да помислимо.“, поручио је Владимир Ђорђевић, Народни посланик и потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије.