Прочитај ми чланак

Ђорђевић (ПОКС): Прихватање лажне државе Косово у Савет Европе велика је грешка

0

Прихватање лажне државе Косово у Савет Европе велика је грешка која ће имати несагледиве последице по будућност Европе, али и целог света, јер се тиме прави велики преседан у међународном праву који ће изазвати лавину нестабилности у многим земљама где постоје сепаратистичке аспирације, рекао је Владимир Ђорђевић, члан делегација Народне скупштине Србије из редова ПОКС јуче на седници парламента Савета Европе.

Он је нгласио, да је изменом преговарачког поглавља 35 у процесу преговора Србије о приступању ЕУ правно признање независности тзв. „Републике Косово“ постало и формални услов наставка евроинтеграција Европе, што је оценио као немогућ услов за нашу земљу.

Изнео је свој став да је тиме ЕУ трајно затворила врата Србије овој породици европских земаља јер ни једна власт, чак ни ова тренутна не може и формално признати тзв.Косово, јер то српски народ неће дозволити.

Упозорио је парламентарце ЕУ да, како ће се десити велике промене код њих после избора на лето и јесен, тако ће се десити и у Србији ускоро и да ће нове власти поништити француско – немачки споразум и да је оно што је нашој земљи на силу наметнуто кратког даха.