Прочитај ми чланак

Ђилас: Вучић је лажов који прикрива немар својих министара према беспомоћној деци!

0

"Александар Вучић је лажов који наставља брутално да обмањује јавност, само да би прикрио свој незапамћени немар и немар његових министара Зорана Ђорђевића и Дарије Кисић Тепавчевић према најбеспомоћнијој деци и људима", поручио је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.

У саопштењу Драгана Ђиласа, чију садржину преносимо у целости, даље се наводи:

„Да ли су фотографије из домова у којима су смештена деца из 2012. или 2020. не знам, али знам да ни Мариника Тепић ни ја нисмо били власт на нивоу Србије, како то Вучић тврди, и да самим тим не можемо бити одговорни за стање у установама социјалне заштите.

Док сам управљао Београдом, реконструисан је објекат за боравак деце са сметњама у развоју у Шекспировој. Изграђен је објекат у коме родитељи могу да оставе своју децу на дужи период и у коме би та деца када одрасту после смрти родитеља који о њима брину, могла да остану да живе у средини на коју су се навикли. Започет је пројекат становања уз подршку који је у међувремену укинут.

И урађен је комплетан пројекат за изградњу Центра за децу са аутизмом у Денковој башти од кога је власт Александра Вучића одустала и никада није изграђен.

Зато би Александру Вучићу било боље да ћути уместо што за данашње стање у установама у којима су смештене особе са сметњама у развоју окривљује било кога ко није на власти десет година“, закључује се у саопштењу Драгана Ђиласа, лидера Странке слободе и правде.

Да подсетимо, Вучић је данас коментаришући извештај о условима боравка деце ометене у развоју у домовима, рекао:

– То су слике из 2012. године, времена када су земљом управљали Драган Ђилас, Мариника Тепић и Вук Јеремић. Те слике су језиве, заиста језиве, а ако се нису поправиле из тог периода, онда то иде на срамоту и нашем надлежном министарству – рекао је Вучић.

Најавио је и могућност да лично посети установе за смештај деце ометене у развоју, и види у каквом стању та деца живе.

– Урадићемо све да се то (лоши услови) промени, иако имам уверавања надлежних да ствари стоје другачије – казао је Вучић.