Прочитај ми чланак

Ђилас: Све што о нама „пева“ Буцке, говори Вучић (ВИДЕО)

0

„Глумите џентлмене а малтретирате жене…“, почетак је рефрена песме Цоса Ностра коју изводи извесни репер Буцке.

Сама по себи, песма се не би издвојила из мора сличних да речи немају симптоматичну мантру коју напредњаци редовно користе – Ђилас лопов, Сергеј наркоман, Обрадовић фашиста… Тако Буцке каже да „жута власт неће поново да нас лаже“, а да лидери опозиције „дрипци, наркомани и фашисти“ малтретирају жене, те да су млади побегли из Србије за време „владавине жутих“ преко „Ђиласовог моста“ јер нису имали посла.

Иако СНС није званично стао иза овог спота, нема сумње да је направљен у њиховој кухињи и по њиховој наруџбини.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас каже за Данас да све што о њима „пева“ Буцке – говори Вучић.

– Он је инспиратор мржње која се шири и која је довела до спота против Оливера Ивановића некад, и сад против Маринике и Александра Обрадовића, који су, наравно, много опаснији од ове назови песмице. Буцкета и све Буцкете родио је Александар Вучић. Он их је створио и за то ће кад тад одговарати – поручује Ђилас.

У Буцкетовом споту се у појединим кадровима налазе и твитови Жељка Веселиновића, председника УСС Слога, који овај музички урадак оцењује као „јефтин и бедан“ покушај анонимног репера да једном „потпуно идиотском песмом дође до славе“.

– Потпуни анонимус је сигурно добио подршку некога из власти за реализацију спота који није ни мало јефтин. После спотова са летећим аутомобилима, пицама из компјутера и сличним научнофантастичним спотовима којима су се грађани смејали и који нису имали ефекта, очигледно је дошло време да ангажовањем неких певача покушају да вређају опозицију и лидере опозиције – каже Веселиновић за Данас. Он верује да ни један иоле озбиљан певач не би пристао да снима такве спотове, „па су зато посегнули за потпуно небитним ликовима жељних публицитета и славе преко ноћи“.

Песму је одгледао и кантаутор Владо Георгиев, који каже да му је жао извођача песме.

– Песма је нула. Уосталом, уклапа се савршено у СНС ријалити амбијент у којем обитава сва неталентована маса. Јадно и бедно – закључује Георгиев.

И писац Марко Видојковић у Буцкетовој песми види јасан печат напредњака.

– Напредњачки синдикат, како је ова музичка беда осмишљена, најбоље осликава то какви дегенерици раде маркетинг напредњацима. Кад почну овакви избљувци да се појављују, јасно је да је пацијент на умору – пацијент је у овом случају режим који се служи оваквим креацијама. Није чак ни аутотјуновано, дакле није чак ни музички актуелно, осим што је текстуално и појавно дно дна – истиче Видојковић за Данас.

Ни публика баш није одушевљена Цоса Ностром, судећи по свега 400 лајкова и око 4.000 дислајкова на Јутјубу, али и по коментарима испод песме. „Мене је срамота док ово гледам“, „На кога овај мисли да малтретирају жене?

На СНС Јутку, локалног кабадахију“, неки су од коментара док се у једном закључује да Буцке управо створио нови реп правац – „БОТ РАП“.

Реп музика је иначе везана за бунт, борбу против система и власти, а Буцке је свакако започео нови правац у којем репери подржавају власт и „пљују“ по њеним противницима.

Буцке: Хвала што сте одгледали спот

Текст за песму Цоса Ностра написао је извесни „Мали из Чешке“, музику је урадио „Делта Мишко“, док је за аранжман био задужен „Патрик Хо“. Са Драганом Миливојевићем Буцкетом, који је одреповао песму, ступили смо у контакт преко Фејсбука и питали шта је био његов мотив да отпева песму.

„Морам вам рећи да се овде наша конверзација завршава, не практикујем овакав вид комуникације. Поздрав и хвала што сте одгледали спот“, поручио нам је Буцке, који није желео ни да се чујемо телефоном. На овој друштвеној мрежи песму је качио више пута уз различите коментаре. „Ударају опозиционари са свих страна, псују, пљују, примитивни су до маxимума, трн у оку им је истина која се налази у овом видео-клип“, један је од њих, док у другом закључује да „Цоса Ностра грми и шири се као епидемија“.

Ивановић: Очекујем Буцкета на Еуросонгу

– Песма звучи као да је текст писао Горан Весић, музику Беба Поповић а аранжман Жељко Митровић. Очекујем да нас представља на Еуросонгу – поручио је водитељ Иван Ивановић, након вишеминутног смеха после одгледаног спота.