Прочитај ми чланак

Ђилас шокиран изјавом др Кона, поручио му: Докторе, престаните да нападате народ

0

У јучерашњем, у четвртак 16.04., фб лајву , председник Странке слободе и правде (ССП), Драган Ђилас, је анализирао економске мере које је предложила Влада Србије, али и оне које је предложио Савез за Србију. На самом почетку , Ђилас се осврнуо на гостовање др Предрага Кона на Хепи телевизији:

– Заиста сам шокиран оним што је доктор Кон изговорио, рекао је Ђлиас, па затим у свом обраћању народу прочитао и изјаву споменутог доктора: „Тек се од увођења ванредног стања због епидемије коронавируса схватило колико је становништво било недисциплиновано.”

– Докторе, шта се дешава и са Вама, Како можете да прихватите мантру да је за све крив народ, који забога није био дисциплинован и није поштовао оно што му се каже, Шта сте рекли том народу 26. фебруара, сте му рекли на прес конференцији где сте сви стајали иза Вучића, или заједно са њим. Ту се говорило да је корона најсмешнији вирус у историји, да је то вирус само на Фејсбуку, да треба да путују у Италију, и Милано. Рекли сте народу да треба да оперу руке и довољно је, рекли сте да ракијом може ово све да се реши, па су онда медији коју контролише власт данима причали да нема никакве претње, па сте рекли да никада више од 10 оболелих у Србији неће бити. Па шта народ није поштовао, шта је требало народ да уради, да сам схвати шта је коронавирус, и да не слуша то што му прича власт, како то није ништа. Доста више тих напада на народ који ово издржава месец дана, људи живе у становима, немају животе, остају без посла, пензионери не могу напоље, и људи поштују све то.Престаните да нападате народ!, предложио је лидер ССП др Кону.

Ђилас је затим навео још једну изјаву др Предрага Кона у којој је доктор навео да у борби против пандемије он само једна особа те да је ово борба и читавог народа против заразе.

– То сте тачно рекли, то је права изјава, али сте наставили нажалост, па сте даље навели, рекао је још Ђилас и цитирао др Кона: „Ово спроводи власт ове земље. Суштина је да без овакве подршке власти, а мора се рећи и председника лично ништа од овога не би било, а ми би били у катастрофалчној ситуацији”.

– Па ја морам да Вас питам, о каквој подршци ви говорите, о каквим потезима власти говорите, сада сам набројао шта је било првих неколико дана. Па шта је власт урадила, шта подржавате ? То да буде митинг у “Крушику” 9. Марта, то да се распишу избори, то да 100.000 људи стоје сабијени једни уз друге да се скупе потписи за листу СНС-а, па да се следећих пет дана скупљају потписи за ове остале листе које иду са њима.

Јел то подржавате, јел подржавате одлуке које су невероватне, 20 дана не може да се донесе одлука за децу која имају аутизам, или сметње у развоју ? Па ми смо рекли да треба изоловати старије, али не можете месеца дана одлуку да људи могу да прошетају. Шта подржавате изјаву да ће 300.000 људи да умре ако пензионери шетају сат времена дневно, па јел то подржавате да постоје лоши и добри лекари, па јел подржавате то да здравствени радници нису добили маске, месец дана говоримо морају маске, треба заштита.

Видите да су неки директори забрањивали да се носе маске. Данас имамо скоро 500 оболелих здравствених радника, па јел то подржавате у оквиру ове власти? Јел подржавате то што се свака два дана мењају нека правила, Јел подржавате покушај примене кинеског модела у Европи што је немогуће, 84 сата ћемо бити затворени. Јел подржавате да је то саопштено јуче па су онда све продавнице препуне докторе. Ја мислим да ту нема шта да се хвали власт, и нема шта да се подржава.

Молим Вас да нам одговорите на сва ова питања за све одлуке које сам поменуо, да ли то подржавате ? Да ли подржавате изјаву човека који представља власт, а зове се Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде, који, на мој азхтев да Тужилаштво не тера више Јовану Поповић, дете од 20 година у затвор, која је провела 20 дана у “Забели”, за шта нема разлога, а поготово сада када је истекао рок од 28 дана за карантин, каже:”

А шта је још у свом видео обраћању народу рекао председник ССП погледајте у видео клипу изнад, па сами о свему донесите свој суд.