Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Састанак премијерке Брнабић са власницом телевизије К9 као суђење 1945

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) и један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је да је огорчен начином на који је власница телевизије К9 Маја Павловић била третирана на састанку са премијерком Аном Брнабић у Влади Србије и да се тај састанак претворио у суђење.

Ђилас је новинарима рекао да је власница новосадске телевизије К9 Маја Павловић, која је 23 дана штрајковала глађу, на састанак са премијерком Аном Брнабић отишла са својим легитимним захтевима и да се тај састанак претворио у „суђење једној жени као она суђења у време 1945. године која су вршена у Србији“.

„Тај начин обраћања Ане Брнабић према тој жени, која је двадесет и нешто дана штрајкује глађу, тај повишен тон, бес и љутња је нешто што мене заиста плаши“, рекао је Ђилас на конференцији за новинаре у опозиционој „Слободној зони“ у Пионирском парку приликом „предаје дежурства“ Странци слободе и правде и Покрету за преокрет.

Он је додао да чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић нема право да говори у име те институције, већ да то могу само председник и РЕМ-а и његов заменик, којих нема већ две године.

Ђилас је рекао да је једна ствар када представници власти називају представнике опозиције „олошем, друштвеним талогом, криминалцима“ и да су они људи који се баве политиком и да су спремни то да издрже.

„Али када некоме ко нема везе са политиком, ко само жели да се избори за могућност да та телевизија ради, а ви знате да локалне телевизије, које су објективне, које пуштају обе стране, немају подршку власти оне се зато гасе. Да се на тај начин неко њој обраћа то је нешто најстрашније што сам ја видео у много, много времена“, рекао је Ђилас и изразио протест због тога.

Он је рекао да је срећан што је Павловић прекинула штрајк глађу и да је живот највреднија ствар, без обзира колико неки циљеви били високи.

Ђилас је рекао да ће ССП наредни пут у „Слободној зони“ направити један „економнски лавиринт“ да покаже шта се све дешава од 2012. до данас у економији Србији, за коју он наводи да се распада.

„Нама је индустријска производња пала 1,9 одсто у првом кварталу ове године, нама је раст БДП-а свега 2,3 одсто – дупло мање него прошле године“, рекао је Ђилас и позвао све Београђане на представу „Грађанска непослушност“ вечерас од 21 сат у „Слободној зони“.

Лутовац: Није суштина колико је људи ту, већ да су ту

Председник Демократске странке и један од лидера СзС-а Зоран Лутовац рекао је да су грађани доалзили у „Слободну зону“ да су разговорали са њима, постављали питања, имали сугестије и да „није суштина у томе колико ће их бити, већ да их буде ту“.

„Суштина је да ова енергија не може да се троши“, рекао је Лутовац и додао да је то „енергија која се обнавља“.

Он је рекао да демократија има своју цену и да је та цена да људи стално боре за слободу и права свих, да нема привилегованих, да нема грађана прве и друге класе и да су сви једнаки пред законом.

„Потребно је да све енергије удружимо у синергију“, закључио је Лутовац.

Председник Покрета за преокрет и један од лидера СзС-а Јанко Веселиновић навео је да је „побуњена Србија на ногама већ готово пола године“ и да су ту због две ствари.

„Прво тражимо слободне и поштене изборе и друго тражимо слободне медије, прво РТС и РТВ и то су две ствари због којих смо шест месеци на улици“, рекао је Веселиновић и додао да су спремни на договор око тих ствари.

Он је казао да „они не условљавају ко ће сести за преговарачки сто са друге стране“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!