Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Јесам за вакцину, али сваки човек мора да има право да се не вакцинише

0

Антиваксерски покрет у жижи је јавности ових дана, а поједини посланици Српске напредне странке својим марљивим и детаљним прикупљањем података дошли су до закључка да је први антиваксер у Србији био, нико други до лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.

– Што се антивакцинаша тиче, највећи антивакцинаш у Србији и први антивакцинаш је био Драган Ђилас. Како се њега нисте сетили? Он је први рекао да неће дати да се у Србији вакцинишу тамо неким вакцинама кинеским. Па он нам је прву кампању против кинеских вакцина водио. Али не само да је водио кампању против кинеских вакцина, него је водио кампању и против кинеских инвестиција у Смедереву, Бору, кинеске изградње путева – навео је посланик СНС-а Миленко Јованов.

Када нешто не ваља – окриви Ђиласа метод је који посланици СНС користе свакодневно у Скупштини. Ђилас је, упркос тврдњама Јованова, ипак примио руску вакцину и ревакцину Спутњик В и то након што је као и сви остали грађани чекао ред на Сајму.

На Ђиласов предлог да власт набави вакцину АстраЗенека, режимски таблоиди данима су писали како је „хтео за Србе вакцину која од људи прави зомбије“. АстраЗенека је она вакцина за коју је лидер Странке слободе и правде још почетком августа тражио да добију грађани Србије.

Онда је, само пет месеци касније, вакцине АстраЗенека, упркос томе што људе претварају у зомбије, лично дочекао председник Србије Александар Вучић. „Први антиваксер“ у кругу напредњак ипак је лидер ССП, који је више пута јавно рекао да је вакцина једино решење.

– Апсолутно сам за вакцинацију. Још сам у мају причао да је вакцина једино решење за пандемију, врло јасно смо рекли да смо за вакцинацију. Као и што сваки човек има право да се не вакцинише – навео је Ђилас за DW.