Прочитај ми чланак

ЂИЛАС дао „корпу“ ЕУ парламентарцима у Београду и отишао у Пећинце (ВИДЕО)

0

Странка слободе и правде је данас основала одбор у Пећинцима. Оснивању одбора присуствовали су председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, његов заменик, Борко Стефановић и потпредседници Мариника Тепић и Дејан Булатовић.

Драган Ђилас је у разговору с грађанима Пећинаца изјавио да је поносан што ће још један локални одбор Странке слободе и правде водити жена.

– Данас су већина наших коалиционих партнера на састанку са европарламентарцима. Ми смо се определили да уместо с њима, разговарамо с грађанима Пећинаца – рекао је Ђилас.

Драган Ђилас је прокоментарисао промене изборних закона два месеца пред изборе и додао да је победа опозиционог кандидата на председничким изборима извесна.

– Све оне који данас причају да нема шансе да се победи на председничким изборима питам: а зашто онда Александар Вучић мења изборне законе ако је сигуран да ће да победи? Он зна да је тренутна ситуација таква да ако изађе 3 милиона и 600 хиљада људи 3. априла на изборе да он не може да победи у првом кругу, а када дођемо до другог круга онда су то сасвим нови избори.

SSP u razgovoru sa građanima Pećinaca, FOTO: SSP У наставку разговора с грађанима навео је део програмана коалиције „Уједињена Србија“.

– Гласајте за или против Рио Тинта. Ми смо против Рио Тинта. Гласајте за или против повећања плата наставницима, професорима, васпитачицама и људима у правосуђу. Ми смо за повећање плата и обезбедиће то. Гласајте за да сваки пољопривредник има субвенције од 12.000 по хектару, гласајте за то да има гориво без акција и за то да држава гарантује откуп пољопривредних производа. Гласајте за специјалног тужиоца који ће испитати корупцију јавних функционера у последњих 30 година, за проверу порекла имовине свих који су некада били на власти и за лустрацију.

Такође је и с грађанима Пећинаца причао о Здравку Поношу, као кандидату за председника Србије.

– Желимо да сутра уз заставу и грб стоји човек који може да буде председник који ће ујединити Србију, а то је Здравко Понош. Када видимо тог човека, када видимо шта је радио, како је у рату бранио државу када је била НАТО агресија, како је завршио озбиљне школе, како је пристојан, ми тада можемо да станемо свим срцем уз њега.

На крају је наговестио да ће Србија после 3. априла бити праведна и стабилна држава.

– Ми хоћемо праведну и стабилну Србију. Сви знамо за Луки комерц, браћу Пантиће, сви знамо колико послова добијају од ове општине. Сутра ће сваки уговор у сваком месту у Србији бити део истраге оних људи које је за то држава одредила – тужилаштва, полиције, правосуђа, експерата и сваки уговор ће се прегледати. Ми у странци желимо све оне који желе исту ствар – праведну и стабилну Србију, а ја вам гарантујем да ћемо после 3. априла ми то и направити.

Ђилас је ово говорио док су се у Београду чиновници ЕУ (Фајон, Билчик) састали са њиховим Вучићем, коме ни овога пута нису имали ништа озбиљно да замере.