Прочитај ми чланак

ДЈБ: Полиција да чува Стари савски мост – да се опет не појаве фантоми

0

Покрет Доста је било затражио је данас да полиција убудуће непрекидно обезбеђује Стари савски мост јер постоји оправдана бојазан да би и тај мост, после рушења у кварту Савамала, могао да буде мета фантомског рушења.

„Након незаконитог, ноћног рушења објеката у Савамали, које није расветљено још од априла 2016. године, оправдана је бојазан да би и мост који актуелна власт доживљава као сметњу реализацији пројекта ‘Београд на води’ могао бити мета фантомског рушења. Из тих разлога, Доста је било позива полицију да одмах почне с непрекидним обезбеђењем Старог савског моста, а појачано током изборне ноћи у главном граду“, наводи се у саопштењу те организације.

Доста је било је у саопштењу подсетила да је градоначелник Београда Синиша Мали 23. јануара ове године потписао уговор са Саобраћајним институтом ЦИП и представио изглед новог моста који ће бити изграђен на месту Старог савског, али да су представници удружења архитеката Србије оценили да идеја да се сруши тај мост и на његовом месту направи нови није добра, док стручњаци са Саобраћајног факултета упозоравају да би рушење моста могло изазвати саобраћајни хаос.

У изборној ноћи 24. априла 2016. године непознате особе порушиле су више објеката у Херцеговачкој улици, у делу Београда под називом Савамала, а полиција није реаговала на позиве грађана.