Прочитај ми чланак

Народ масовно код Савског моста: Наша деца ће краће живети него наши родитељи

0

Протест због аерозагађења, у организацији неформалне еколошке групе грађана Еко страже, завршен је данас после сат времена, а организатори кажу да је важно да се одржава континуитет у борби за здраву животну средину.

Организатори су навели да су у парку у близини хотела Бристол очекивали већи број грађана како би се пробудила свест да је загађење, поготово у зимским дана, сваког данас све веће.

Окупљени су носили транспаренте „Ваздух је опасан“, „Пажљиво диши, опасно по живот“, „За нашу децу“, „Слобода Београда“

Агенција Фонет пренела је и да међу грађанима су били и представници опозиционих странака.

Еко стража претходно је позвала грађане да се 4. децембра у недељу окупе на Савском мосту на протесту против аерозагађења.

– Трогодишња борба за безопасан ваздух се наставља. Протест пребројавања је заказан за 4. децембар. Уколико нас се скупи 30.000 знаћемо да имамо довољно јаку критичну масу за радикализацију и шест дана касније затворићемо пет београдских мостова – навели су организатори.

Они су казали да је „Сада право време да видимо колико нас има, немојте се бојати, јер сигурност је управо у бројевима“.

Организатори су на друштвеним мрежама објавили и фотографије са данашњег протеста уз поруку „Хвала свима који су данас дошли на протест упркос кошави“.

– До критичне масе ћемо доћи кад тад. Има нас и биће нас све више – поручили су.