Прочитај ми чланак

„Дијана је Слинина“: Убијени адвокат Огњановић у оптужници против Хркаловић

0

Некадашња државна секретарка Министарства унутрашњих послова (МУП) Дијана Хркаловић сусреће се са оптужбама за трговину утицајем, а у оптужници коју је Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) подигло против ње помиње се и убијени адвокат Драгослав Миша Огњановић. У оптужници су цитирани пресретнути разговори које је Огњановић водио са убијеним Драгославом Милорадовићем, кумом Луке Бојовића, у којима се појављује управо Хркаловићева.

Како се наводи у оптужници, Хркаловићева је од фебруара 2017. до марта 2018. користила свој службени положај и издавала незаконите налоге Дејану Миленковићу, начелнику Службе за специјалне истражне методе.

Према тврдњама тужилаштва, на листи налога било је и то да се извештаји са телефона ухапшеног вође навијача Вељка Беливука касније доставе тужилаштву, али и да се незаконито прислушкује Дарко Елез, који се осуђиван за организовани криминал.

Између осталог, у оптужници су цитирани и пресретнути разговори између убијеног адвоката Мише Огњановића и Драгослава Милорадовића, кума Луке Бојовића, а у којима говоре да се некадашње секретарка МУП виђала с Елезом.

„Миленковић је Дијану обавестио да се на аудио и видео материјалу насталом у ресторану „Пица бар“ у Мутаповој улици у Београду, применом посебних доказних радњи према Драгославу Милорадовићу из Београда, дана 17.05.2018., у разговору са убијеним адвокатом Драгославом Огњановићем из Београда, налази и део у коме Огњановић говори Милорадовићу: „да се Хркаловић састаје са Дарком Елезом“. У разговору се помиње „Веља и њена игранка, да је остало два од седам места, да је она радила на томе а да сто адвоката то није могло“ „, пише у оптужници, али није познато на шта се алудира.

Реч је о аудио и видео материјалу сачињеном у поменутог локалу, а према тврдњама тужилаштва, некадашња државна секретарка МУП је наложила Миленковићу да се уклоне снимци на којима поменути саговорници (Огњановић и Милорадовић) говоре о њој у негативном контексту. Они том приликом коментаришу њено наводно недолично понашање интимне природе, те да она има „психозе“ и да је „држи Слинави“.

Реч је о уклоњеном материјалу од 39 минута и 22 секунде, а иначе, Милорадовић, који је ликвидиран пре неколико година, је кум некадашњег припадника „земунског клана“ Луке Бојовића, који издржава казну затвора у Шпанији.

Са друге стране, адвокат Огњановић, чија ликвидација до данас није расветљена, био је адвокат породице Бојовић, али и Милорадовића. Иначе, Милорадовић је убијен само 12 дана после разговора који је цитиран у оптужници, док је Огњановић убијен месец и по дана касније, тачније у јулу 2018. године.

Подсетимо, Дијана Хркаловић се тренутно налази у притвору, а својевремено је била најближа сарадница министра полиције, сада одбране, Небојше Стефановића. Њен одлазак из МУП 2019. године обавијен је велом мистерије и до данас нису познати разлози њеног одласка са тако високе функције.