Прочитај ми чланак

Дежурни СНС пљувач у Скупштини зарадио 28.000 евра наших пара!

0

Народни посланик Српске напредне странке Марко Атлагић "прославио се" за скупштинском говорницом као дежурни пљувач свих који се не слажу са Српском напредном странком и Александром Вучићем. Да уопште није битно кога ће да "опљује из Скупштине" показало се и када је пре недељу дана на ред дошла прослављена глумица Сека Саблић, а онда јуче и глумац и редитељ Драган Бјелогрлић.

Атлагић је професор Филозофског факултета Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици и члан Сената Универзитета. Међутим, ко је имао прилику да га слуша икада у Скупштини, помислио би да је ова информација у ствари Њуз нет.

Printscreen

Да ли је нормално да један професор, још факултета, има реторику попут Атлагићеве? Да ли је реално да он таквим речником прича у Скупштини, да помиње људе који нису народни посланици, нису у сали и који за истом том скупштинском говорницом немају прилику да му одговоре?

FOTO: Printscreen

Ово су питања која заиста захтевају одговоре, међутим, Атлагић зна зашто то све ради. Финансијски извештај показује да је Атлагић за све то што ради прилично добро плаћен.

Према извештају Центра за истраживачко новинарство Србије, Атлагић је у периоду од 2016. до 2019. године зарадио 3.266.538,24 динара само од Скупштине Србије, односно, ми грађани смо га платили, као и све друге посланике.

Наиме, у 2016. години посланички додатак био је 328.910, наредне године плаћен је 433.616 динара, 2018. 1.209.012 динара, и то за плате 861.125 динара, а за посланички додатак 344.232.

За 2019. годину 1.295.000 динара, за плате 926.235, а за посланички додатак 368.764 динара. То је укупно 3.266.538,24 динара илити 28.000 евра!

За посланичку плату коју није мала Атлагић је спреман да кад год има прилику у Скупштини, по налогу својих шефова, подразумева се, углавном прочита оно што је наручено.

Најчешће му је на тапету председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, али сада се острвио и на глумце и очигледно све оне који мисле својом главом.

Тако се 2016. године десило да су други посланици Атлагића упоредили са поквареном плочом, јер је током седница у Скупштини кад год би се јавио за реч, понављао следећу реченицу:

– Експозе Александра Вучића је најтранспарентнији, најсвеобухватнији, најпрецизнији и највећи, на 260 страна и бољи је од свих претходних 73 експозеа председника Влада Србије, почевши од Матеје Ненадовића, од 1805. године до данас.

Атлагић је користио прилику да током сваког обраћања и јављања за реч „провуче ову реченицу“, коју је вероватно добио од својих надређених. Наравно, ово су одмах скапирали други посланици, па су чак из „Доста је било“ монтирали видео са Атлагићевом истом реченицом, хвалоспеву о Вучићу из дана у дан.

Марко Атлагић о Секи Саблић у Народној скупштини ИЗВОР: Народна скупштина републике Србије
Подсетимо, гласноговорник Српске напредне странке, пре недељу дана напао је прослављену глумицу Секу Саблић, рекавши да није „патриота“, а све због интервјуа који је дала недељнику НИН, у којем је изјавила да је „отаџбина тамо где ти је добро, а не где су сарме“.

После Секе Саблић, на јучерашњој седници у Скупштини острвио се на прослављеног глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића, поручивши му да је „без морала и стида, и да треба да напусти земљу“.

Све ово дешава се јер прослављени глумци, и Саблићева и Бјелогрлић мисле својом главом, а не главом Александра Вучића, што је онда очигледно повод на бруталне нападе.

Србијо, тужна ли си, кад професори на факултету имају овакав речник и злоупотребљавају Скупштину!