Прочитај ми чланак

ДЕЛЕГАЦИЈА ДВЕРИ САСТАЛА СЕ У МОСКВИ са Александром Дугином и Алексејем Комовим (ВИДЕО+ФОТО)

0

у оквиру вишедневне посете Русији делегација Српског покрета Двери, на челу са Председником Двери Бошком Обрадовићем, посетила је нову и једну од најмодернијих руских телевизија у Москви – ТВ „Цариградˮ и срела се са водећим руским антиглобалистом Александром Дугином и његовим најближим сарадником Леонидом Савином.

Ово је била прилика да обиђемо нови студио са најсавременијом опремом, који се налази у строгом центру Москве са погледом на Кремљ.

Делегација Двери са Дугином

Делегација Двери са Дугином

Такође, уприличен је и сусрет са чувеним руским геополитичким мислиоцем Александром Дугином и његовим најближим сарадником Леонидом Савином. Размењене су мисли о актуелном геополитичком тренутку у свету, Европи и Србији. Дугин и Обрадовић су се сложили да је у току модерна борба за конзервативне вредности, да је превазиђена подела на левицу и десницу и да су непролазне идеје националног суверенитета и социјалне правде. Александар Дугин је прихватио позив Бошка Обрадовића да ускоро буде гост Двери у Србији.

Састанку је присуствовао и стари пријатељ Двери Алексеј Комов, представник Русије у Светском конгресу породица и амбасадор Светског конгреса породица у Уједињеним нацијама. Алексеј Комов је уприличио и интервју са Бошком Обрадовићем на актуелне политичке теме за ТВ „Цариградˮ.

Двери су главни партнер Светског конгреса породица у југоисточној Европи и једини су политички покрет члан ове престижне светске организације за заштиту породичних вредности, која има своје партнере у више десетина држава света.

Обрадовић са Комовим

Обрадовић са Комовим

Двери у посети Универзитету Ломоносов и Антиглобалистичком покрету Русије

Делегација Српског Покрета Двери, 6.дана боравка у Русији, посетила је Правни факултет Универзитета Ломоносов, најстаријег универзитета у Русији и најпрестижнијег Универзитета у Источној Европи, који је 1755. основао Михајло Ломоносов. Делегацију Двери, предвођену Председником Покрета Бошком Обрадовићем, примио је проф. др Сурен Авакјан, шеф катедре уставног права и локалне самоуправе са титулом заслужног делатника науке Руске Федерације.

У вишесатном и срдачном разговору, професор Авакјан упознао је високу делегацију Двери са законодавним достигнућима и изазовима из области уставног права и локалне самоуправе у Руској Федерацији, са посебним освртом на изборно законодавство. Професор Авакјан показао је интересовање за изборно искуство Покрета Двери у Србији и добро је упознат са уставно-правном проблематиком у вези са статусом Косова и Метохије.

Бошко Обрадовић се захвалио проф. Авакјану на прилици да с њим поразговара и указао на кључне и проблематичне елементе српског законодавства из области уставног права, изборног права и локалних самоуправа, са освртом на погубност постојања аутономних области Војводине и Косова и Метохије, које су, поред буџетског оптерећења непотребном администрацијом, створиле могућност за сепаратизам.

Двери на Ломоносову: Бошко Обрадовић и проф. др Сурен Авакјан

Двери на Ломоносову: Бошко Обрадовић и проф. др Сурен Авакјан

Проф. Сурен Авакјан и Бошко Обрадовић су се сагласили да је у овим смутним временима, централизација власти једино исправно решење за сигурност државе и њених грађана, под условом да власт спроводи државотворну политику. Уз речи захвалности што су Двери посетиле Ломоносов, проф. Авакјан је изразио спремност за сарадњу и савет по свим питањима из научних области којима се његова катедра бави.

У изузетно срдачној и братској атмосфери, делегација Двери имала је и сусрет са председником Антиглобалистичког покрета Русије, Александром Ионовим. Антиглобалистички покрет Русије изразио је жељу да се сусретне са Дверима, те је Бошко Обрадовић са делегацијом Покрета, радо прихвативши позив, ближе упознат са активностима овог по свему изузетног младог покрета у Русији. Својим активностима Антиглобалистички Покрет Русије за само три године успео је да се повеже са више десетина сличних организација из читавог света и да са њима спроведе значајне антиглобалистичке акције. У питању су организације из САД-а (међу којима су и организације за самосталност Тексаса, бројне америчке инцицијативе за прекид ратова), Доњетске и Луганске Народне Републике, Сирије, Ирана, Либије…

Бошко Обрадовић и Александар Ионов (Антиглобалистички покрет Русије)

Бошко Обрадовић и Александар Ионов (Антиглобалистички покрет Русије)

Занимљиво је да су почасни чланови ове организације Башар Ал-Асад, председник Сирије и Махмуд Ахманинежад, председник Ирана. Александар Ионов, председник АПР-а, добитник је грамате личне захвалности Председника РФ Владимира Путина за активно учешће у зближавању међу народима. Бошко Обрадовић и Александар Ионов договорили су скору и интензивнију сарадњу у свим областима које су заједничке за обе организације.

Извор: Двери, Србин.инфо