Прочитај ми чланак

ДАНАС: Јанковић у уторак подноси оставку

0

Београд -- Заштитник грађана Саша Јанковић поднеће у уторак оставку на функцију омбудсмана и званично почети припреме за председничку кампању, пише Данас.

Mesto: Palata "Srbija"/Beograd Datum: 21.06.2016 Dogadjaj: CITIZEN/DRUŠTVO - javna debata "Godišnji izveštaj Zaštitnika graðana za 2015. godinu – institucionalna i društvena debata" Licnosti: Saša Jankoviæ, Zaštitnik graðana

Београд — Заштитник грађана Саша Јанковић поднеће у уторак оставку на функцију омбудсмана и званично почети припреме за председничку кампању, пише Данас.

Оставци ће претходити пријем у Палати Србија који се одржава у понедељак , где ће бити обележено десет година постојања и рада институције Заштитника грађана. На пријему ће Јанковић званично саопштити своју одлуку.

Други мандат Саше Јанковића истиче 4. августа и он по закону не би имао право да поново буде биран на функцију заштитника грађана. Мандат заштитника грађана је пет година и може највише два пута да буде биран на ту функцију. Ј

анковић је други мандат одлучио да скрати јер је 26. децембра објавио да ће се кандидовати на изборима за председника Србије.