Прочитај ми чланак

Дамњан: Укинути Бриселски споразум и вратити институције Србије на Косово (ВИДЕО)

0

„Срамотно је да Владе Србије и председника Србије Александар Вучић оптужује приштинске власте да су само оне криве то што Срби на северу Косова остају без хране и то што ће све српске продавнице од понедељка бити затворене”, за Србин.инфо, пре почетка Видовданског скупа, изјавио је један од оснивача народне иницијативе Нема предаје Косова и Метохије, Дамњан Кнежевић.

Видовдански протест је иначе одржан испред Скупштине Србије, а затим завршен протестном шетњом до амбасада Црне Горе, Француске и Патријаршије где су се окупљени захвалили СПЦ на бескомпромисном ставу у вези Косметa.

„Ко је довео до тога да имамо припштинске таксе због којих српски народ гладује на Космету? Па, наше власти, које су погасиле српске институције на Космету потписивање Бриселског споразума”, подсетио је Дамњам Кнежевић, а затим истакао:

„Одмах укинути Бриселски споразум и одмах вратити институције Републике Србије у јужној српској покрајини, Косову и Метохији, и неће бити проблема у вези превоза хране за српски народ преко алтернативних праваца”.

Дамњан Кнежевић је још за Србин.инфо прокоментарисао и то што за Видовдан, 28. јуна 2019.г., дневна штампа скоро у опште није писала у вези споменутог великог српског празника.

„То је нова димензија рата против српског народа са циљем да нам се испере мозак. Очекивао сам да се нешто овако деси у нашим медијама, али морам да признам, не на толико агресиван начин. Но, ми се не предајемо, борићемо се да се спомен на Видовдан никада не затре у српском народу”, поручио је Кнежевић за наш медиј.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!