Прочитај ми чланак

ДАМЊАН КНЕЖЕВИЋ ПОСЛЕ ЗАДРЖАВАЊА У МУП: „И даље, нема повлачења, нема предаје“!

0

Поштовани пријатељи,браћо и сестре саборци желим да вам се свима захвалим на искреној подршци! Ми који се бавимо јавним подизањем националне свести смо под константним притисцима и честим потенцијалним опасностима.

У последње време нас неколико чешће од осталих, али на то смо спремни и ако је пут трновит. Као организатор многих националних окупљања до сада сам успео да спречим или каналишем сваки инцидент, истиче Дамњан Кнежевић.

„Синоћ нисам успео и ако је ситуација била наизглед безазленија и ако нисам био организатор. У инциденту је „хвала Богу лакше“ повређен полицајац у цивилу. И ако сам у ситуацију ушао како би спречио већи проблем нисам кукавица и преузимам пуну одговорност јер сам чојствено васпитан и одгајан. Ни полиција ни организатор нису безбедоносно покрили спорно место што се нама никада није десило. Маса се сјурила на спорни објекат и ја сам реаговао како сам могао и хтео. Одговорно тврдим да сам спречио далеко већи проблем на важном скупу“!

Дамњан се у саопштењу на свом Фејсбук профилу захвалио и представницима полиције:

„Желим да се захвалим инспекторима ЈРМ (Јавног реда и мира) на поштованом третману и професионалном извештају, поред тога што је њихов колега повређен. Са њима и и полицијском Бригадом годинама имам коректну сарадњу на улицама Београда, а и заједно смо извлачили људе у потопљеном Обреновцу 2014. Од тада до данас имамо поштован однос и ако су ме по налогу њихових претпостављаних више пута саслушавали и задржавали. Посебну захвалност дугујем адвокату Марку Пушици на братској помоћи“, нагласио је Кнежевић.

И за крај је поручио свим Србима:

„Поред свих (сада много већих) ризика И ДАЉЕ НЕМА ПОВЛАЧЕЊА,НЕМА ПРЕДАЈЕ! ЗА СПАС КОСМЕТА И ОСЛОБОЂЕЊА ЦЕЛЕ СРБИЈЕ,ИДЕМО ДАЉЕ“ !!!