Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Траже изборе, а моле Бога да их не буде ЉАЈИЋ: Чини ми се да ће бити републичких избора

0
Ivica-Dacic-Aleksandar-Vucic-Rasim-Ljajic

Фото: Танјуг

Први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић поновио је да је важно да се избори у Србији одржавају онда када је за то предвиђено време.

Дачић је на конференцији за новинаре рекао да ће подржати одлуку премијера Србије о томе да ли ће бити расписани избори.

„Свуда у свету сам чуо похвале на рачун Србије, економских и политичких реформи. Знатно је побољшан међународни положај земље у свету, а најгоре ствари о Србији чују се само у Србији. Зато је то лоша и непотребна атмосфера“, рекао је Дачић.

Он је рекао да опозиција треба да престане да имитира ’90-те, јер су се времена су се променила.

„Сви траже изборе, а моле Бога да их не буде. Треба разговарати о стратешким стварима, а не правити позориште у сопственој кући“, рекао је Дачић.

Љајић: Све ми се чини да ће бити и парламентарних избора

„Ови избори су прилика да будемо активнији, имаћемо локалне, покрајинске, а све ми се чини да ће бити и парламентарних избора“, рекао је Расим Љајић и додао да очекује да се са Српском напредном странком „лако и брзо“ договоре о заједничком наступу у изборној кампањи, преноси Бета.

Љајић је казао да ће се у кампањи залагати за уређену државу, јаку економију и социјалну осетљивост за најугроженије делове друштва.

Рекао је да је Главни одбор странке сазван и због обележавања 15 година од демократских промена 2000. године и казао да он и СДП неће прихватити изједначавање периода пре и после 5. октобра 2000. године.

„Нећемо прихватити да се за сва зла у овој земљи криви период после 5. октобра и на тај начин амнестира оно пре тога. Немогуће је да смо заборавили да је ова земља водила четири рата, да је бомбардована, да је Србија заратила са целим светом, да смо били искључени из Уједињених нација, да смо заборавили санкције“, казао је Љајић.

Председник Савеза самосталних синдиката Љубисав Орбовић подржао је СДП и казао да је то странка која је способна да помогне радницима да нађу вредна и добро плаћена радна места.

Председник Савета за развој малих и средњих предузећа СДП Зоран Илић казао је да је за опоравак привреде важно да се оснује развојна банка, да се привредницима обезбеди кредитно финансирање, да се пружи подршка извозницима, боље повезивање са дијаспором и подстицај за женско предузетништво као и већи подстицаји за младе.

Извор: Бета