Прочитај ми чланак

Дачић: Српска жандармерија није на северу Косова, мада бих то волео!

0

„То није тачно, на нашем састанку није било речи о томе. То не значи да ја тако нешто не бих волео, али о томе, понављам, није било речи“, рекао је премијер Србије за Телеграф.

Премијер Србије Ивица Дачић демантовао је за Телеграф наводе приштинског листа “Коха диторе” по којима специјална јединица српске жандармерије патролира севером Косова.

– То није тачно, на нашем састанку није било речи о томе. То не значи да ја тако нешто не бих волео, али о томе, понављам, није било речи – рекао је Дачић.

Приштински лист је навео да је намера ове јединице да оперише у складу са током дијалога Србије и Косова, односно два премијера – Ивице Дачића и Хашима Тачија.

– Постојање јединице су потврдили извори из Еулекса и један високи функционер Владе Косова. Са њиховим боравком на Косову упознате су косовске и међународне институције које делују у покрајини – пише овај лист.

Како даље јавља “Коха”, жандарми су у сталној координацији са лидерима Срба са севера Косова, који су под „директном контролом Владе у Београду“.

Лист даље преноси да су “постојање ове специјалне јединице потврдили и међународни извори, али и виши чиновници Владе Косова”.

Према новинарским изворима, ове формације делују и изван сталних структура МУП-а на северу Косова.

 

( Коха диторе )