Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: СПС ће на београдске изборе са Вучићем, а не са Шешељом

0

ТРАЖИ ДА СЕ ЖЕНАМА ЗАКОНОМ - ЗА ИСТЕ ПОСЛОВЕ - ГАРАНТУЈУ ИСТЕ ПЛАТЕ КАО МУШКАРЦИМА

Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић вечерас се заложио за доношење законског решења у Србији, по угледу на Исланд, у коме би мушкарцима и женама биле гарантоване исте плате за исти посао.

Фото: Јутјуб

Он је, уочи изборне конференције Форума жена СПС-а изразио очекивање и да ће то страначко тело покренути иницијативу о усвајању таквог закона.

Дачић је рекао и да се СПС и он лично залажу за спречавање сваке врсте дискриминације свих у друштву, а у склопу тога и за обезбеђивање истих плата за жене и мушкарце који обављају исти посао.

Према његовим речима, ако се залажемо за спречавање свих видова дискриминације укључујући и за права LGBT особа – онда је неопходно да у 21. веку омогућимо и да жене и мушкарци имају исте плате за исти посао.

„Ја о томе причам годинама али постоје нека истраживања да то није тако“, рекао је Дачић.

Оценио је да председништво Српске напредне странке (СНС) вечерас неће променити став свог лидера Александра Вучића о неодржавању ванредних парламентарних избора истовремено са београдским.

Цитирајући паролу из времена Јосипа Броза Тита „ништа нас не сме изненадити“, нагласио је да су социјалисти спремни и за градске и за парламентарне изборе.

Дачић је подсетио да је Главни одбор СПС одлучио да странка на београдске изборе изађе на листи са СНС или одвојено, у коалицији са Јединственом Србијом, а у том случају кандидат за градоначелника Београда биће функционер СПС Александар Антић.

Дачић је одбацио могућност коалиције СПС са Српском радикалном странком на београдским изборима уз напомену да су о томе углавном писали новинари.O MUŠKARCIMA