Прочитај ми чланак

Дачић: Направио сам са Вучићем договор да Србија иде путем реформи

0

vucic-i-dacic

БЕОГРАД, – Премијер Ивица Дачић изјавио јер данас да Влада Србије није кочница реформама и да су он и први потпредседник владе и лидер СНС направили договор да Србија иде реформским путем.

„Ова влада није кочница реформи, морамо да се договоримо какве су те реформе, односно да знамо процедуру за њихово доношење и спровођење у пракси“ рекао је Дачић на конференцији за новинаре у влади упитан да прокоментарише изјаву министра привреде да су он и Вучић кочничари реформи.

Дачић је рекао да закон о раду још није ушао у процедуру и додао да ће текст тог закона анализирати радна група владе, синдиката и послодаваца како би се у најкраћем року „дефинисао став“ о том предлогу.

Он је навео да ће нацрти закона о приватизацији и стечају бити на дневном реду Социјално економског савета пре него што их усвоји парламент што је, како је рекао, законска обавеза, али и нагласио да је законска обавеза била и да се тај Савет о њима изјасни пре владе.

„Ја као председник владе и Вучић као први потпредседник направили смо договор да Србија иде путем реформи. Ово је био начин да се реформе спроведу уз најмање могуће конфликте у друштву“ рекао је Дачић.

Премијер је указао и да ниједан закон није повучен из процедуре и да се тражи начин да се дође до договора са репрезентативним синдикатима и удружењима послодаваца.

Цурење информација из МУП-а мора да се прекине

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас да цурење информације из МУП-а мора да се прекине и да то није ствар међусобне полемике и критике руководстава државе, већ заједничка жеља да се ствари доведу у ред.

„То није наша (Николићева, Вучићева и моја) међусобна полемика или критика, већ наша заједничка жеља да се ствари доведу у ред“, рекао је Дачић, одговарајући на питање како гледа на изјаве председника Србије Томислава Николића и првог потпредседника владе Александра Вучића да информације из МУП-а цуре и да ће одговорни бити ухапшени и процесуирани.

Дачић је рекао да није никаква тајна да га је први потпредседник владе и координатор служби безбедности Вучић упознао са неким сазнањима које постоје да одлазе информације из неких „оперативних линија рада полиције“.

„То мора да се прекине“, поручио је Дачић. Будући да се све, како је рекао, своди на политичке односе, ту нема никакве полемике између Николића као председника Србије, Вучића као потпредседника владе и њега као министра унутрашњих послова.

„То није предмет нашег рада. То су оперативне линије које немају везе са политичким функцијама“, нагласио је Дачић.

(Танјуг)