Прочитај ми чланак

Дачић: Ђилас заборавља да је четири године градоначелник Београда захваљујући мени

0

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је вечерас градоначелника Београда Драгана Ђиласа да покаже више политичке коректности наводећи да лидер Демократске странке не треба да заборави да је на челу главног града захваљујући њему.

Дачић је Радио-телевизији Србије рекао да није тачна Ђиласова тврдња да је СПС нудио Српској напредној странци градску власт у Београду, као и да ће социјалисти о томе заузети став ако та тема дође на дневни ред.

„Ђилас заборавља да је он четири године градоначелник Београда захваљујући мени. Не пада ми на памет да учествујем у власти која ће сваки дан мене да напада“, рекао је Дачић и додао да се СПС пре четири године на неки начин „огрешио“ о Александра Вучића јер су демократе инсистирале да имају градоначелника Београда.

Председник СПС-а је, ипак, додао да градска власт у Београду, коју чине Деморкатска странка и коалиција око СПС-а, није у кризи, али да од партнера очекује више политичке коректности.

„Не постоји тренутно криза у власти у Београду, али би нека врста политичке коректности била пожељна“, рекао је Дачић.

Дачић, премијер Србије, критиковао је Ђиласа рекавши да је о преговорима о Космету у којима Дачић учествује говорио нетачне ствари. Он је подсетио Ђиласа да је споразум са Приштином парафирао Борислав Стефановић из ДС.

 

(Бета)