Прочитај ми чланак

Да захвале Вучићу: У Штрпцу ухапшени чланови Српске листе!Ево шта су радили Србима

0

Јединица за привредни криминал полиције тзв. Косова у сарадњи са Основним тужилаштвом у Урошевцу, спроводи велику акцију "против корупције у вези са градњом у Брезовици", објавио је портал Калџо.

У данашњој акцији полиције, како је најављено, биће претресено више локација. Ову вест је потврдио и главни тужилац Основног тужилаштва у Урошевцу, Шукри Јашари.

До сада је, како је објавио портал, претресено преко десет локација, укључујући имања и кућа бившег председника Општине Штрпце и других високих функционера Српске листе, пише Косово онлине.

Наведено је да се акција спроводи против осумњичених за умешаност у корупцију и мито.

– У вези са овом акцијом, до сада је по налогу државног тужиоца ухапшено десет осумњичених, међу којима су бивши председник општине Штрпце, директор одељења за урбанизам, још неколико функционера и власника предузећа, због сумње за кривична дела „примање мита“, „давање мита“ и „злоупотреба службеног положаја или овлашћења“. О свим осталим дешавањима у вези са овом радњом Тужилаштво ће благовремено обавестити – наведено је у саопштењу преноси Репортери.

Изградња насеља на Брезовици одвија се готово неплански, велики број кућа направљен је у потпуности док је део још у изградњи, а једини ко је имао право да изда дозволу је општина Штрпце на чијем се челу налазе представници Српске листе, а осим издавања дозвола челници су и накнадно легализовали објекте који су изграђени без дозволе. Изградња вила угрожава животну средину и мења етичку структуру овог места с обзиром да су власници Албанци. Такође, пут до ски центра Брезовица у потпуности је обновљен одмах по већем приливу Албанског становништа.

У општини Штрпце грађене су и мини-хидроелектране такође уз одобрење челника општине што је довело до тога да, уз причу о изградњи водовода, мештани остану без пијаће воде.

Такође, у српском селу Севце пре неколико недеља продато је прво имање Албанцу. Мештани овог села тврде да се продаја обавила уз посредовање дугогодишњег саветника у министарству за Заједнице и повратак. На том плацу започеће се са градњом читавог комплекса, а како би то било могуће без издавања грађевинске дозволе из општине Штрпце којом управљају представници Српске листе?

Подсећамо, и 12. новембра тзв. Косовска полиција са дугим цевима упала је у општину Штрпце у један кафић у селу Готовуша.