Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЋЕ ОПСТАТИ УКРАЈИНА: Грађански рат, подела или председник боксер-пијаница?

0

delicdugin Sleoboda

Ко стоји иза дешавања у Украјини, да ли је у питању државни удар, грађански рат или искрени бунт украјнског народа; о томе говоре српски генерал Божида Делић и руски професори геополитике др Александар Дугин и Марк Слебода.

Генерал Божидар Делић, СРС

Ствари у Украјини се дешавају по нама познатном сценарију, већ виђеном у Србији 5. Октобра, у Сирији и Либији за време такозваног арапског пролећа. У питању је намерна дестабилзација Украјине са циљем изазивања обојене револуције. Иза овога стоји директно Америка и њене службе.

Повод за прављење демонстрације је било одбијање Јануковића да потпише понизжавајући споразум о асоцијацији са ЕУ, и да тиме  уништи Украјинску индустрију, која се ослања на у извоз Русију. Уместо тога постигнут је договор са Русијом, по коме је Русија улаже 15 милијарди долара у Украјинске обвезнице, и даје Украјини право да купује руски гас по невероватно ниској цени.

Најгора варијанта би била све ово крене путем грађанског рата, јел то би неминовно довело до тога да се Украјина подели, на источни или проруски део или овај западни део, који је због мржње према Русима, више про ЕУ.

У сваком случају губитник ће бити Украјина и њен народ, уколико се ово што се дешава не заустави.

Ukrajina 2

Професор Александар Дугин, руски геополитичар

Много пута сам говорио о томе шта ће се десити. Јанукович је последњи гарант уједињене Украјине. Украјине која је имала сто година мира и пријатељства са Русијом. Сви остали сценарији воде ка распаду. Јушченко и Тимошенкова су остварили максимум за Запад у Украјини. Сваки покушај Запада да добије још, ће значити распад Украјине, где би про запад остао само западни део Украјине. А то значи само трећину Украјину, и то економски најслабију трећину. Коју би унутар ЕУ чекала судбина Румуније или Бугарске рецимо.

Нема више времена за емоције. Морамо да схватимо овде је у питању чиста хладна геополитика, атлантисти против Евроазије, море против копна, идеологија потчињена геополитици. Садашњи протести не постоје због интереса Европе, већ Америчке империје. Сви учесници протеста у Кијеву раде директно за интересе НАТО пакта.

Anti-government protests in Ukraine.

Професор Марк Слебода, руски политички аналитичар

Ја не тврдим да је Јанукович савршен. Али погледај те ко му је алтернатива. Либерали који желе да продају Украјину ЕУ и да примене неолибералне шок реформе које ће заувек уништити економију Украјине, и заувек је одвојити од Русије. Или уместо тога неонацисти, поштоваоци Бандере и СС дивизија, који чине добар део протеста у Кијеву. И пола Украјине је спремно да свој живот да одбрани Украјину од таквих људи. Истраживања показују да је већина Украјинаца против протеста у Кијеву. У питању је подељена земља, у сваком смислу.

И сви знају да је Јанетјук, потпредседник странке Јулије Тимошенка „Бакштина“, изузетно корумпиран про Западни либерал, то се видело у прошлој влади. Кличко је идиот боксер, без икаквог политичког искуства, немачки држављанин, и страни плаћеник. Има обичај да се појављује мртав пијан на протесте, и изузетно је близак неонацистима.

(Интерфакс, Србин.инфо)