Прочитај ми чланак

ЦВИЈАНОВИ ТАЈНИ ПАПИРИ Открио да Вучић и Гузенбауер перу милијарде, па се побунио!

0

Хрватски истраживачки новинар Домогој Маргетић изнео је нове шокантне податке из тајних папира Владимира Цвијана, који би, по свему судећи, могли да буду мотив за његово убиство. У Цвијановим папирима стоји јасна веза између тада премијера Србије Александра Вучића, бившег аустријског канцелара Алферда Гузенбауера и Мартина Шлафа, који су укључени у изношење невероватних 150 милијарди евра из земаља бивше Југославије.

– То је новац испумпан највише из буџета Србије и Хрватске, а пребациван је на тајне рачуне. У овом процесу су учествовале политичке елите и тајкуни на простору бивше Југославије.

Мартин Шлаф довео је бившег аустријског канцелара Алфреда Гузенбауера у Београд како би се побринуо да се не отварају истраге које би могле довести на траг његовој мрежи.

Владимир Цвијан је знао о чему су се Шлаф и Гузенбауер договарали с Александром Вучићем као премијером. Управо те критичне 2013. године након што Шлаф и Гузенбауер долазе у Београд, долази до жестоког сукоба Вучића и Цвијана – рекао је између осталог Маргетић.

У видео прилогу погледајте шта је још Маргетић открио о тајним папирима Владимира Цвијана, а овај новинар је најавио нова шокантна открића.

Иначе, Гузенбауер је саветник Вучића од 2013. године, а био је повезан и са Борисом Тадићем, кога је звао „мој пријатељ“. Фирма „Алпина“, коју је из надзорног одбора контролисао Гузенбауер, склопила је са Коридорима Србе контроверзне уговоре, а када је фирма банкротирала, остала је дужна Коридорима више од 70 милиона евра.

Након тога, Гузенбауер прелази у „Штрабаг“, која је била конкурент „Алпине“ и наставља да послује са Србијом на бројним пројектима.

Због преваре у пословању бивши палестински министар и Ђукановићев и Вучићев пријатељ Мухамед Дахлан и Мартин Шлаф треба да надохнаде палестинском буџету штету од 12 милиона швајцарских франака. Швајцарски суд је донео пресуду и тако открио ко заправо стоји иза фирме „Бигово беј“, којој је Влада Црне Горе дала бројне повластице.