Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: И Завјетници у Српској коалицији

0

Политичка организација Завјетници, која је једна од најмлађих странака у Црној Гори, у потпуности подржава идеју о формирању Српске коалиције. Након преговора са представницима Српске листе и Српске странке, донијели смо одлуку да приступимо овом савезу као равноправан конституент. Увјерени смо да ћемо дати значајан допринос борби Српске коалиције за остваривање колективних права за наш народ која су већ остварили сви други народи у Црној Гори.

Завјетници тестамента Светог Петра Цетињског у оквиру Српске коалиције инсистираће на што чвршћој сарадњи нашег савеза са Руском федерацијом и политичким субјектима из те земље. Ми у програму имамо јасно залагање за војни и економски савез са Русијом.

Пробаћемо да у широкој коалицији остваримо што више начела из нашег програма, али ћемо поштовати и разлике које имамо са било којом чланицом Српске коалиције.

Завјетници су формирани из редова већине чланства Српске радикалне странке, односно Странке српских радикала у Црној Гори, након што су наше поједине колеге отишле на режиране протесте Демократског фронта. Као што смо и предвидјели, ти протести су се показали као класични промашај јер су тада организовани због лошег економског стања, а ових дана, када је Црна Гора ушла у НАТО, нико се жив није чуо из те организације.

Зато улазимо у Српску коалицију да се боримо за нацију, вјеру и економски напредак Срба на овим просторима. Једини наш предуслов био је да члан те коалиције никада не може постати преварантска Нова српска демократија што су прихватили политички партнери са којима смо разговарали.