Прочитај ми чланак

ЧИКА МИРОЈУ СМЕТА БЕЛИ: Сине Лука, добио си приговор

0

Новосадски адвокат Мироје Јовановић поднео је, у својству бирача, приговор РИК на проглашење председничке кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог.

Јовановић је на Фејсбук страницу поставио и фотографије текста приговора који садржи 18 тачака.

„Сине Лука, добио си од чике приговор на кандидатурицу. Реко да те јутрос обрадујем и разбудим боље од кафице. Љуби чика Мироје! #самојако“, написао је Јовановић на свом профилу на Фејсбуку.

Мироје Јовановић обављао је функцију помоћника градоначелника Новог Сада у прошлом сазиву, испред странке Трећа Србија.

Он је у том периоду био и близак сарадник садашњег председника Треће Србије Мирослава Паровића, кога је кандидовала коалиција Народни слободарски покрет.

Покрет Доста је било оптужио је власти у Србији да припремају обарање председничке кандидатуре Луке Максимовића, званог Љубиша Прелетачевић Бели, иако је РИК прогласио његову кандидатуру.

„Чланови РИК из Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске радикалне странке (СРС) разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог“, навео је тај покрет на свом порталу.

Оцењује се да је „очигледна“ идеја да неко од „СНС сателита“ поднесе тужбу Управном суду, који би онда из чисто формалних разлога дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

Покрет Доста је било оптужио је председничког кандидата владајуће коалиције Александра Вучића да се плаши кандидатуре Белог, јер ће он извести апстиненте на изборе и спречити Вучићеву победу у првом кругу.