Прочитај ми чланак

Цео град изолован, а СНС у кампањи!

0

Иако је на снази ванредно стање, и све изборне активности прекинуте, Српска напредна странка за то не мари. Наиме, напредњаци у Кикинди воде кампању и то отворено показују. Кампању у граду који је затворен због ширења епидемије коронавируса и који је жариште овог вируса!

Како Директно.рс сазнаје, Српска напредна странка у просторијама ЈП Кикинда прави пакете као странка, а представници напредњака се тиме хвале на друштвеној мрежи Инстаграм.

https://www.instagram.com/p/B-KCqySBmvV/?utm_source=ig_web_copy_link

На фотографијама су Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа, и Станислава Хрњак, председница Скупштине града Кикинда.

Да ли уопште треба подсећати да је Кикинда један од градова у Србији који је највише погођен вирусом корона, и да је управо из овог града и прва жртва.

Уместо да владајућа странка и њен председник покажу одговорно понашање у ситуацији у којој се Србија тренутно налази, они раде управо супротно и на све гледају из угла предизборне кампање.

https://www.instagram.com/p/B-Jvm-OhSrX/?utm_source=ig_web_copy_link

Мере за сузбијање коронавируса у Кикинди су ригорозније него у остатку Србије, али по свему судећи Српска напредна странка на то не обраћа пажњу, и чини све супротно здавом разуму, упркос опасности којој су грађани Кикинде изложени. Преко 500 људи је у изолацији, укључујући медицинско особље и лекаре.

Према одлуци градског штаба за ванредне ситуације, у Кикинди је потпуно обустављен рад свих угоститељских објеката и свих пијаца и затворене су све трговинске радње, осим апотека и прехрамбених продавница.

Такође, Основно јавно тужилаштво у Кикинди оптужило је четири, од укупно пет ухапшених, због кршења мера самоизолације и затражило од суда да изрекне казне од по три године затвора окривљенима и да им се продужи притвор.

Подсећања ради, вирус је у град стигао преко мештанина који је допутовао из Милана.