Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: Није све у Србији данас БЕЛО, као што је било некада

0

ceda jova

Крагујевац — Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да политичари морају решавати проблеме које Србија има 25 година, да је за то потребна најспособнија Влада.

Он је истакао и да је спреман да разговара и са Александром Вучићем и са Бојаном Пајтићем.

Јовановић је, на изборној скупштини градског одбора ЛДП у Крагујевцу, рекао да не мисли да је данас све у Србији црно-бело, као што је то било некада.

„Мислим да Вучић може да буде користан за Србију, да може и нешто добро да уради, али и да греши због тога што нема никога ко би га на време упозорио или зауставио у тим грешкама“, рекао је Јовановић.

Он је навео, да за разлику од Вучића, не мисли да је за све проблеме у земљи одговоран онај ко је до јуче био на власти, као и да још мање мисли да само један човек, једна странка, једна владајућа коалиција могу урадити оно што се у Србији мора урадити.

Лидер ЛДП је рекао и „да је из све снаге навијао да Александар Вучић постигне договор за смедеревску Железару“.

„Нико у држави неће бити срећан због тога што он у томе није успео, али ми више права на неуспехе и на грешке немамо. Потребна нам је најспособнија влада, морамо пронаћи у овом друштву оне који имају снагу, да прво прокрче пут који се мора створити да би се до такве владе дошло“, рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао и „да политичари не треба да буду таоци идеје“ и додао „да политика не треба да се своди на сукоб оних који су на власти, као и оних који су на власти били до јуче, па би да се ту на власт врате сутра“.

„Написали смо платформу окупљања за Србију, али је одговор лидера опозиционих странака био – рано је, хајде да сечакемо. Епилог је – појединац коме је читава Србија на плећима, и туце странака које тумарају без подршке и уверења“, рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП пожелео је власти у Крагујевцу, чији је део, успех у управљању градом и додао да зна колико је то тешко, имајући у виду, да су им обавезе три пута веће од финансијских могућности.

(Танјуг)