Прочитај ми чланак

ЧЕДИН ЛДП: Наркоманија проблем, држава затвара очи

0

Београд -- Кандидат ЛДП за одборника Скупштине Београда Мијат Контић оценио да је наркоманија све већи проблем код младих а да држава игнорише тај проблем и затвара очи.

„Лицемерно је правити се да проблем не постоји. Догматска осуда државе, али и целокупног друштва, је најгора могућа реакција на проблем наркоманије. Управо зато треба радити на превенцији злоупотребе наркотика, а то може бити улога како градског Секретаријата за здравство, тако и Секретаријата за образовање и дечју заштиту“, навео је Контић.

Како се наводи у саопштењу ЛДП, Контић је указао да су постојале бројне државне интервенције, и у развијеним европским земљама и глобално, али да ниједна од њих није у потпуности решила проблем наркотика и њихове продаје на црном тржишту.

„Време је да држава престане да се бави последицама проблема. Потребно је да додјемо до његовог узрока и да направимо прогрес на том пољу. Постоје многи примери по многим европским државама, где постоје лабораторије које су некада и испред клубова, а које омогућавају корисницима да анонимно тестирају наркотике које су узели, каква је супстанца у питању, да ли може да буде штетна за њих, па чак и фатална. Веома је неопходно да се приступи том проблему на тај начин, јер тако малом акцијом може да се учини тако много“, оценио је Контић у саопштењу.