Прочитај ми чланак

Чеда у борби против наркоманије и криминала: ЛДП ће довести полицију у ред

0

ceda

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да се ЛДП залаже за то да се из темеља промени врх полиције, за нови Закон о полицији, да полиција служи грађанима, а не политичарима или криминалцима.

Јовановић је на скупу у Новом Бечеју рекао да је дошло „време за Србију у којој судови неће ослобађати монструме, у којој полиција неће бити маркетиншка агенција од које се очекује да најављује хапшења или хапси, али тако да тужилаштво нема случај. Време је да се више истраге не воде по таблиоидима, док криминал и несигурност расту на све стране“.

ЛДП је саопштила да је њен лидер рекао и да проблем безбедности на улицама неће решити полицајци које врх Министарства унутрашњих послова шаље из једног краја земље у други.

„Полиција мора да се бира на општинском и регионалном нивоу, руководство полиције треба да бирају саме општине и градови“, сматра Јовановић.

Он је рекао да ЛДП хоће да направи систем институција у самој Војводини, у сваком граду, које ће им омогућити да сами чувају ред и мир у својој средини.

„Војвођани и Новосађани нису заслужили да нема правде и да се поништавају пресуде убицама, да породице младих људи који су погинули због немара не успевају да задовоље правду и да сутра поново морају правду да траже на улицама“, рекао је Јовановић.

Дачић злоупотребио полицију

Либерално демократска партија оптужила је данас премијера Србије и министра унутрашњих послова Ивицу Дачића да је полиграфским испитивањем лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палме злоупотребио полицију зарад медијске манипулације.

ЛДП је у саопштењу достављеном медијима истакао да је полиграфско тестирање Марковића део изборне кампање и провидан покушај да се пажња скрене са суштине проблема.

ЛДП је Дачића оптужио и да је као важан део власти успео од Србије да направи једину европску земљу без фабрике лекова „тако што је његова странка уништила Галенику“, земљу уништених и опљачканих банака, у којој незапосленост расте брзином раста јавног дуга…

Либерали су поручили да су грађани свесни да једино има смисла свој глас да повере ЛДП-у „да своју енергију, знање и одлучност искористи за историјску победу Србије и њен напредак“.

„Зато ЛДП 16. марта смењује Дачића да би већ 17. полицију довела у ред“, поручила је та странка.

 

(Бета, Танјуг)