Прочитај ми чланак

Чеда напао митрополита иако га је крстио: Амфилохије хоће да сруши Вучића!

0

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је данас да је са митрополитом Амфилохијем био у добрим односима све док га 2001. године није проклео због изручења Слободана Милошевића Хагу, а да је за њега Амфилохије престао да постоји онога тренутка када је на сахрани убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића одржао говор.

„Био је постигнут договор да се не држи никакав говор. Не зато што смо се ми плашили шта ће он рећи, него зато што смо сматрали да је то неумесно“, рекао је Јовановић.

Подсетимо, владика Амфилохије предводио је обред сахране Зорана Ђинђића и при том цитирао део Јеванђеља „ко се мача лати, од мача ће и погинути“.

„Онда је он сам узео микрофон и одржао тај говор. Нисам му ништа рекао, само сам га тог тренутка, не могу да будем толико вулгаран да кажем прецртао. Тог тренутка је он за мене престао да постоји“, казао је Јовановић.

Јовановић је додао да не воли да ратује против цркве, али је казао да „то што они раде одавно више нема везе са православљем и хришћанством“.

„Мислим да српска црква злоупотребљава нашу политику, то је наш проблем. Није да Вучић манипулише црквом. Црква манипулише са Ђукановићем и Вучићем. Они су хтели Вучића да приведу на своју страну, не због Црне Горе“, рекао је Јовановић.

Он је додао да је покушај догађаја у Црној Гори заправо „подизање температуре у Београду“.

„Ако некога желе да сруше то је Вучић, а не Ђукановић. Не могу Ђукановићу ништа, а Вучићу је ово порука шта ће да се деси ако крене да решава Косово“, оценио је Јовановић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!