Прочитај ми чланак

Чанак: Кога лажу, официри за везу су амбасадори!

0

canak

(Бета)

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да не верује да ће у Србији бити ванредних избора, јер то никоме не одговара.

„Странкама опозиције не одговарају избори јер немају ни простора, ни снаге, ни пара, ни теме на којој би могли да се супротставе влади. С друге стране, влади не одговарају јер би у том случају СНС, пре свега због Александра Вучића и његовог имиџа човека који се бескомпромисно бори против корупције, добила огромну количину гласова, чиме би се потпуно прераспоредили односи унутар владе и данашњи коалициони партнери не би имали такав утицај какав имају сада“, рекао је Чанак за Радио-телевизију Војводине. 

На поновљено питање новинара да ли ће бити ванредних избора, Чанак је одговорио: „Ма какви!“. 

Додао је да, ако се буде ишло по закону, нема начина ни да дође до превремених покрајинских избора, сем ако се коалициони партнери у Војводини другачије не договоре. 

„Уколико би се распала коалиција, онда би престао да постоји и последњи бастион различитости у Србији“, рекао је Чанак и додао да покрајинска коалиција данас није онолико стабилна колико је била јуче. 

Према његовим речима, Демократска странка у Војводини треба да се „уозбиљи“ и крене у „озбиљнију офанзиву“ у смеру инсистирања на бољем уставном положају Војводине, а уједно треба и да почне да разговара са својим коалиционим партнерима. 

Чанак је веома оштро критиковао поједине медије, а дневни таблоид „Курир“ је назвао „смећем“. 

„Ако погледамо шта се све сматра медијем у овој земљи, оно смеће од Курира и слично, онда то потпуно није вредно спомена. Није Курир једини, има и Информер, и има њих још који су апсолутно недостојни да се зову медијем“, рекао је Чанак. 

Он је додао да је на недавном покрајинском конкурсу за доделу средстава медијима, председник Владе Војводине Бојан Пајтић наложио да се Куриру и Информеру да новац. 

Чанак је још оценио да садашња Влада Србије спроводи програм за који се данашња опозиција залагала. 

Према његовим речима, официри за везу који су размењени између Београда и Приштине су „практично амбасадори“.