Прочитај ми чланак

БУРНО НА РТС: Санда и Мартиновић о патријарху и покушају убиства

0

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да је председник Општине Гроцка и функционер СНС Драгољуб Симоновић жртвован.

Симоновић је ухапшен због сумње да је подстрекавао напад на новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића, „Симоновић је жртвован, а СНС и Србија су пуни Симоновића које је изродио СНС“, оценила је Рашковић Ивић.

Она је у емисији „Да, можда, не“ на Радио-телевизији Србије рекла да је председник Србије Александар Вучић на Светском економском форуму у Давосу „добио батине због медија и невладавине права“, те да је због тога Симоновић ухапшен.

Рашковић Ивић је додала да је изјава министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића о члановима академске заједнице који су подржали грађанске протесте скандалозна.

Поводом изјаве поглавара Српске православне цркве Иринеја да не види корист од подстицања народа на протесте ни у Србији ни у Бањалуци, Рашковић Ивић је рекла да јој је тешко што је то чула из уста патријарха.

„Срећом ми нисмо католичка црква и немамо канон о непогрешивости папе“, казала је она.

Члан Председништва Српске напредне странке Александар Мартиновић оценио је да је прилог РТС у тој емисији о политичкој ситуацији у Србији тенденциозан, јер како је рекао, у њему се говори о Симоновићу као да је крив и додао да ће о томе одлучити суд.

„Тенденциозан је и онај део који се односи на изјаву Шарчевића. Занимљиво је да немате став патријарха Иринеја који је направио паралелу између протеста у Београду и Бањалуци који је рекао да и протести имају за циљ с једне стране дестабилизацију Републике Српске, а са друге дестабилизацију Србије“, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је у расправи на изјаву Рашковић Ивић да јој је плафон пао на главу током бомбардовања 1999. године док је радила у болници одговорио „види се“.

Поводом ослобађања Драгослава Космајца, којег је председник Србије Александар Вучић назвао „највећим нарко дилером коме нико не сме име да изговори“, Мартиновић је казао да је Вучић то рекао на бази доказа које је имао, али да „доказе цени суд“.

Заменик председника посланичке групе Социјалистичке партије Србије Неђо Јовановић изјавио је да је напад и паљење куће на новинара Милана Јовановића било изазивање опште опасности, а не покушај убиства.

„Зар не мислите да је општа опасност ако се изазове ситуација где се угрозе и објекти у близини? Ствара се узнемиравање јавности, а доводите људе у бојазан за свој лични живот и њихове породице“, рекао је Јовановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!