Прочитај ми чланак

Бујошевић најавио тужбу против Маринике Тепић

0

В.д. генералног директора Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић најавио је данас да ће поводом оптужби на рад РТС-а које је у отвореном писму Управном одбору РТС-а изнела потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић, поднети тужбу.

“Закаснела је брига Маринике Тепић за финансије РТС. Веома закаснела. О њима је требало да брине у време када Влада Србије, којом је руководила тадашња странка њеног политичког лидера, није испуњавала законску обавезу стабилног и довољног финансирања РТС”, поручио је Бујошевић.

Он је у писаном саопштењу навео да РТС “од 2016. има стабилно, а од 2018. године и довољно финансирање”, као и да је у време његовог мандата унето низ новина у пословању те куће, захваљујући “домаћинском” понашању.

Бујошевић је саопштио да је “затекао РТС са 18 милиона евра дуга банкама, 23 милиона евра дуга Влади Србије (трошене на исплату плата), 24 милиона дуга разним добављачима”.

“РТС је био презадужен, пословао је са губитком од 2007. године. У мом мандату РТС је отплатио дуг банкама, почео са отплатом дуга Влади Србије, све друге своје обавезе плаћа у року краћем од законских 60 дана. Уредно плаћамо и све обавезе држави, око 18 милиона евра годишње за порезе и доприносе”, навео је Бујошевић.

Како се наводи у саопштењу, финансије РТС-а су толико стабилне да данас уговор са РТС-ом служи фирмама које сарађују са том медијском кућом “као залог за нови кредит”.

“Банке верују у стабилност и добре финансије РТС-а, што је ваљда довољан разлог за нову ‘забринутост’ Маринике Тепић овога пута над судбином банкарства. И коначно, после седам година прављења губитака, РТС је у првој години мог мандата забележио добит, која је прошле године била толика да смо платили на њу порез од 4,5 милиона евра”, рекао је Бујошевић а наводи се у саопштењу које је проследила Служба за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС.