Прочитај ми чланак

Бугојанац се прави мутав: Нећемо да хапсимо владике за Васкрс; А вернике?

0

Док чекамо да двојац на челу државе Александар Вучић (пореклом из Бугојна) и Ана Брнабић (лезбијске сексуалне оријентације) пресуде да ли Срби могу да славе Васкрс у храмовима (како смо уопште дошли у овакву ситуацију!?), у Дневнику РТС-а гостовао је отац зараженог сина, који је мимо правила одбио карантин и тестирање на корону.

Гостујући у Дневнику и на тај начин кршећи прописе које је сам одредио народу Србије, Вучић је рекао да је са патријархом Иринејем имао другачији договор у односу на саопштење Синода, у ком траже дозволу кретања за Уксрс од 5.00 до 10.00.

– Покушаћу још сутра да разговарам са патријархом и људима из Синода, ја ћу подржати лекаре и подржаћу живот, а какве ћемо мере донети, да хапсимо владике и свештенство не пада нам на памет, не знам шта да се догоди – каже Вучић.

 
Другим речима, председник као да се прави мутав, јер истиче како му не пада на памет да хапси владике и свештенство, али то није напоменуо када су верници у питању! Дакле, шта ће се десити ако хиљаде људи на Васкрс крене на јутарњу литургију у храмове СПЦ?

– Вучић покушава да нам потури Ану Брнабић да она потпише забрану одласка православних верника у цркву за Васкрс! И мисли да ће да се извуче да је то мишљење струке и да је то потписала Брнабићка, а не он! ИМАМО ПРАВО НА ВАСКРС! Видимо се у цркви – рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.