Прочитај ми чланак

Брнабић: Одлуке доносим самостално, с Вучићем се саветујем јер он има визију

0

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је самостално, а то чини и даље, доносила одлуке, додајући да се некад свакодневно саветује с председником Србије Александром Вучићем јер "не зна никог са таквом визијом Србије, као што је Вучићева, и никог ко тако зна народ у душу".

„Највећа ми је част да сам у његовом тиму, он је мотор, намеће темпо рада и филозофију да се све ради у интересу градјана“, рекла је Брнабић гостујући на РТС-у, наводећи да би се са њим саветовала и да није председник државе.

Она је рекла да опозиција не може да се помири са успехом који Србија постиже и нагласила да ће „смањење незапослености ући у анале и да незапосленост не пада зато што људи одлазе из земље“, а као успех истакла је и макроекономску стабилност.

Брнабић је изјавила и да није разговарала с министром Небојшом Стефановићем о афери са оружјем, али да је сигурна да се тиме баве надлежни ограни и очекује да се о томе изјасни тужилаштво.

„Нисам са њим о томе разговарала, то сам препустила надлежним огранима, са њим сам разговарала о другим темема. Претпостављам, односно сигурна сам да се тиме баве надлежни органи“, рекла је.

Она је рекла да имамо „инфлацију афера“, јер опозиција „води политику афера“.

На питање да ли је погрешила што није затражила оставку министра финансија Синише Малог због плагијата доктората, рекла је да није и да је Мали јако добар министар.

Она није желела да коментарише изјаву председника државе Александра Вучића да ће Мали платити „политичку цену“ због овог случаја наводећи да „нема шта да коментарише изјаву Вучића“.

Говорећи о раду Владе, она је навела да нису сви министри једнако добро радили, али да су она и Вучић то надокнадили тако да Влада има велике успехе.

„Често сам са осећала као младји референт у Влади јер сам морала све сама да урадим“, рекла је Брнабић.

Поново премијерка? О том потом

Премијерка Србије изјавила је, на питање да ли би опет била на том месту ако би Српска напредна странка победила, да је то још далека будућност и да се о томе може говорити „о том потом“.

„О том потом, имам још пуно посла да урадим до избора, са председником Вучићем разговарам о стратешким стварима за будућу владу без обзира ко ће у њој бити“, рекла је Брнабић.

Она је рекла да је њен посао да ради у интересу градјана, јер је „њихов сервис“.

„Онда су избори, онда…па ко добије изборе, онда тек формирање Владе, дакле то је за мене далека, далека будућност, много је посла остало“, рекла је Брнабић.

На питање о бојкоту избора дела опозиције и да ли се та одлука може променити, она је рекла да се „не може разговарати са онима који не желе да разговарају“.

„Да ли да Ђилас дође код мене кући да разговарамо. Он би и у том случају бојковао разговор“, рекла је Брнабић, наводећи да је део опозиције одбио да учествује у разговору на Факултету политичких наука као и у Парламенту.

Она је навела да се нада да ће најкасније до краја прве недеље наредог јануара бити усвојена Медијска стратегија.