Прочитај ми чланак

Бркић из кућног притвора: Хоће да ме убију! Колико људи треба да смакне Вучић…

0

Познати новинар Милован Бркић је већ осам месеци утамничен без кривице. Након што је 8. маја ухапшен због критике режима током првог протеста "Србија против насиља", потом месецима држан у притвору у ЦЗ-у што му је тешко урушило здравље, укинута му је пресуда али је и даље у кућном притвору!?

У ванредном интервјуу за Србин.инфо Милован Бркић прича о политичком заточеништву у коме га држи режим Александра Вучића, а био је прогоњен, тучен и хапшен и под Милошевићем и за време Сабље…

„Разлог мог притварања било је моје писање о режиму Александра Вучића, ја сам и раније хапшен, 87. године сам добио 50 дана затвора зато што сам у словеначком листу написао текст и запитао се куда ће кренути политика Слободана Милошевића. Најавио  сам куда ће кренути и на жалост, то се и десило. За време Сабље сам био 11 дана у притвору по оптужбом да сам повезан са Земунским кланом, који је мене ранијих година претукао, линчовао и мучио. Вучић жели да свом именику убијених, понижених и згажених људи дода и моје име. Нисам ја једини који је изложен мукама у овом режиму, на стотине људи који су написали нешто на мрежама о Вучићу и његовој породици је у притвору, неко су ту и помрли. Насиље које спроводи Александар Вучић и његов злочиначки режим је без преседана. Моје новине „Таблоид“ су протеране из Србије, јер по налогу Вучића ниједна штампарија није хтела да нас штампа. Десетине полицајаца се бавило нашим уредницима и писањима“, каже из кућног притвора новинар Милован Бркић.

О чему је још говорио погледајте у видео прилогу.